Целта на проекта е да предизвика по-голяма осведоменост за европейските

...
Целта на проекта е да предизвика по-голяма осведоменост за европейските
Коментари Харесай

Нови истории от Стария континент: Място за смели разговори и открити дебати

Целта на плана е да провокира по-голяма информираност за европейските визии и направления на развиване, както и да насърчи по-голяма ангажираност измежду европейците към споделени полезности и хрумвания, които след това способстват за по-активно европейско гражданско общество. Проектът се управлява прецизно от визията на платформа, която дава провокиращи размишления и тематики в обсега на младите европейци, стъпвайки на въодушевяващ разговор в цифровите платформи посредством богато аудио-визуално медийно наличие.

Снимка: ENTR bg

Стартирането на българските канали бележи и разширение на съдействието в медийния консорциум с присъединяване на новия сътрудник - Dir.bg, който бе разгласен и за .

" Горди и разчувствани сме да се присъединим към фамилията на ENTR и да работим по доста нужни и значими тематики, касаещи нашето споделено бъдеще. Философията на плана за приемане на разликите, които носим като човеци, като в същото време ценим приликите ни като европейска общественост, дава на младата българска aудитория опция за открита и почтена полемика за европейските визии и полезности. ", сподели основният редактор на ENTR за България - журналистът и продуцент Ренета Веселинова.

Проектът ENTR се осъществя от паневропейски консорциум с водещата немска интернационална медийна компания Deutsche Welle (DW). Консорциумът се състои от седем обществени и частни медии в Европа: Deutsche Welle (DW), France Médias Monde (FMM), Rádio e Televisão de Portugal (RTP), Ringier Axel Springer Polska (RASP), Group4 Media Freedom & Democracy Association (G4Media), Dir.bg и Are We Europe.

" Имаме огромно наслаждение да осъществяваме плануваното разширение на ENTR дружно с нашите сътрудници. Успехът ни удостоверява потребността на младите европейци от общоевропейска платформа за продан на информация. ", съобщи шефът на плана Патрик Льойш.

Снимка: ENTR bg

" С присъединението на България към плана ние доближаваме до нови целеви групи в Европа и разширяваме обсега си от тематики и гледни точки. Интересуваме се какво движи младежите в България и по какъв начин те виждат себе си като европейци. ", показа публицистичният началник на плана Патрик Гросе.

Проектът ENTR е финансиран от Европейската комисия и Федерално министерство на външните работи на Германия.

Европейската комисия поддържа плана (Grant Agreement Nr. CNECT/2022/5115903 - ENTR3) в границите на работната стратегия за 2022 година за финансиране на пилотни планове и подготвителни дейности в региона на " Комуникационни мрежи, наличие и технологии " по поканата за оферти CNECT/2022/5115903 " Европейска обществена сфера: ново онлайн медийно предложение за младите европейци ".

Официалното показване на плана ще се състои по време на цифровата коференция 25 ONLINE, отдадена на 25-ата годишнина на Dir.bg. 

Последвайте българските канали на ENTR във, и и влезте в диалога!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР