Целта на ПП ГЕРБ е Брутният вътрешен продукт на страната

...
Целта на ПП ГЕРБ е Брутният вътрешен продукт на страната
Коментари Харесай

Иван Тотев, ГЕРБ: Продължаваме с политиката за насърчаване на инвестициите и с икономическата трансформация

„ Целта на Политическа партия ГЕРБ е Брутният вътрешен артикул на страната да нарасне до 100 милиарда евро до 2025 година и в същото време с това стопанската система да се трансформира. Да се възвърне изгубеният Брутният вътрешен продукт по време на рецесията. Всъщност през последните години с навлизането на IT технологиите стопанската система на България се трансформира. Те заемат все по-голяма част от националния приход. Това е развой, който към този момент работи. Това развиване, тази смяна към този момент се случва в България, това е сериозна смяна на стопанската система ”.
Това разяснява регионалният координатор на Политическа партия ГЕРБ и втори в кандидатската листа инж. Иван Тотев.
Той добави, че високотехнологичните предприятия са повече. Когато преди 15 години дойдеше вложител, който шиеше на ишлеме, хората се радваха, само че през днешния ден към този момент си избираме вложителя, който да осъществя бизнеса си в района ”.
Като образец той даде развиването на автомобилния бранш и откритите предприятия в автомобилостроенето. Всяко от тях е с реформаторски и по-технологичен предмет на активност и по-голяма нужда от хора, което значи и повече заплати.

За последните 4 години от ръководството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов Брутният вътрешен продукт е повишен с 1/4, минималната работна заплата с 41%, а междинната с 50%, минималната пенсия се е удвоила. Всичко това е реализирано с разговор със съсловните организации.
Целта на ГЕРБ е минималната работна заплата в края на мандата да стане 1000 лв., а междинната – 2000 лв.. До момента интензивно се работи за насърчаването на вложенията и от началото на рецесията има сертифицирани планове за 1,6 милиарда лв..
За последния управнически мандат на ГЕРБ България съумя да резервира своето ползване, покачиха се заплатите, стана член на Банковия съюз и ERM II. Страната ни има най-хубави финансови индикатори във връзка с държавен дълг и бюджетен недостиг.
„ Ето за какво ГЕРБ ще продължава с политиката за поощряване на предприемачеството и бизнес климата, вложенията, на икономическа промяна и политика за зеления преход. Затова ще работим и за смяна на Кодекса на труда, в който ще бъдат регламентирани гъвкавото работно време и отдалечената работа ”, съобщи още инж.Иван Тотев.
На изборите на 4 април коалиция ГЕРБ-СДС е номер 28 в интегралната бюлетина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР