Целта на настоящия конкурс Трънско след референдума – една община

...
Целта на настоящия конкурс Трънско след референдума – една община
Коментари Харесай

Конкурсът `Трънско след рерферендума`: Какви са целите ни

Целта на сегашния конкурс „ Трънско след референдума – една община преоткрива себе си “, чийто уредник съм дружно с OFFNews, е да бъде уловител на Ваши чувства и мисли от допира с Трънско. Конкурсът е опция да разкажете своите трънски прекарвания – били те измежду тамошната природа и нейните хора, било като участник във възмъжалото посредством референдума локално гражданско общество или за доброволчески, предприемачески и персонални начинания, стартирани след локалния избор от 11.06.2017 година Дори в случай че сте единствено един от десетките хиляди хора с трънско родословие, който дири корените или има намерение да се засели в земята на предците си – разказвайте, разказвайте, разказвайте! 
 Конкурс за есе: Трънско след референдума
Ако се питате, щеше ли без референдума изобщо да има смисъл конкурс за есе, отдаден на Трънско? Едва ли. Нямаше да има какво толкоз да бъде разказано. С новия дух след извършеното локално допитване започнаха да се случват забавните неща в общината, усети се пролетен лъх на възторг и сила. Такова доброволчество, като следеното сега, Трънско не помни от освободителните битки. При това приказваме за доброволци от цяла България. Трънчани осъзнаха, че дружно могат всичко, че конституцията им дава действителни права, че доживяха да видят нервно треперещи завесите на задкулисието.

Журито на състезанието ще бъде формирано от проф. Александър Кьосев, проф. Евгений Дайнов и основния редактор на OFFNews Владимир Йончев.

Желая триумф на всички участници!

Условия за присъединяване в състезанието:
1. Всеки демонстриращ интерес има право на присъединяване, без възрастови ограничавания.

2. Есетата си изпратете до 22.02.2019 година на електронен адрес: [email protected]

3. Авторът на печелившото есе получава парична премия от 200 лева Творбата му ще бъде оповестена в OFFNews на датата на националния празник, 3-ти март. Ще последват вероятно и изявления на есетата на други участници, впечатлили журито.

4. Текстове на трънско произношение са възможни с удоволствие, но… апелирам с буквален превод на литературен български.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР