Тази история може да се случи с някой от вас,

...
Тази история може да се случи с някой от вас,
Коментари Харесай

История с една кола по пътя Белград-Ниш |

Тази история може да се случи с някой от вас, за това взехме решение да ви я разкажем.

На 28 против 29 ноември дама, чието име ще спестим и условно ще назоваваме X, дружно с нейния другар замръква в прилежаща Сърбия.

Двамата идват от Франция, където работят и, с цел да избегнат задръстването, което се образува към Белград, те поемат през различния маршрут Белград – Ниш.

Времето не е положително – вали дъжд, късно е, а двамата наши сънародници са изтощени и вземат решение да спрат на една бензиностанция, където да починат.

Бензиностанцията е от огромните интернационалните вериги, не е местна. Госпожа X и нейният другар слизат, хапват нещо и вземат решение да починат известно време в колата, тъй като са доста изтощени. Още преди да поспят в автомобила, като че ли виждат наоколо репатрак, само че не му обръщат внимание.

Дрямката продължава не повече от час и половина. В студеното време е мъчно да се спи в колата. По някое време дамата в дрямка като че ли вижда контур на човек, който минава напълно близо. Но като че ли не му обръща внимание. Когато се разсънват, вземат решение да тръгнат. И тогава приятелят на госпожа Х се пробва да възпламени колата... И се оказва, че колата не може да възпламени.

Притеснени, двамата вземат решение, че е паднал акумулатора. Още повече, че към този момент много време са стояли на унгарската граница, а и времето е студено. И слизат от колата за да потърсят някой, който да им даде ток.

На бензиностанцията откликва човек, който кара микробус. И още преди да стигнат до колата ги предизвестява – „ Каквото и да стане, внимавайте “.

Тук с периферното си зрение двамата виждат репатрака – той е там и хората в него стартират да се навъртат по наоколо. И стартират услужливо да питат – „ Какво става, брат? Аз в този момент ще звънна да запитвам кой може да помогне! “.

В сцената се намесва и полицейска кола. Полицаите обаче са безапелационни – ето, има репатрак, той може да ви помогне.

И по този начин, откакто нищо друго не оказва помощ, а нашите сънародници са в невъзможност, те се съгласяват да ги вземе репатракът и да ги закара в сервиза. На въпроса какъв брой ще коства ремонтът, водачът на репатрака не дава отговор.

Вече в сервиза нещата се случват бързо. Часът е някъде към 6 сутринта.

На дамата и нейният сателит им вършат усещане няколко неща. Първо – в сервиза няма други коли. Второ – има доста хора – още трима мъже, две дами и едно малко дете, към 6 годишно. Какво прави толкоз малко дете в автосервиз в 6 часа сутринта не излиза наяве никому, споделя госпожа Х.

Качват колата на стент. И за негативно време, обикаляйки с таблети и кабели откриват, че повредата е в централния компютър на колата – Ситроен C4 Пикасо.

Следва позвъняване по телефона. Което приключва с цената – 750 евро за нов компютър. Плюс още 130 за работата.

Дамата и нейният сателит възразяват, че това са много пари за сходна услуга и сходна част. Но им е отговорено бързо, че няма по какъв начин – неделя е, на никое място другаде няма майстори и няма кой да потърсят.

В последна сметка съумяват да смъкват 100 евро от цената.

Следва светкавична ремонтна акция. Вадят компютъра. Излизат за половин час и се връщат с новия компютър. Дали този компютър е нов обаче или е остарелия, никой не може да каже. Закачат централния мозък на колата и тя незабавно пали. Без да се рестартира, без никакви процедури, които са нужни, когато на кола се закача нов компютър.

Госпожа Х и нейния сателит заплащат и поемат към България.

Когато идват обаче, тя взема решение да ревизира дали не е имало и други сходни случаи.

И когато написа в Google Белград-Ниш, открива, че още наши съграждани са претърпяли сходни случаи. И че става въпрос, по изказвания в обществените мрежи и форумите, за скица, при която някой откача един кабел, а след това се оказва, че компютъра на колата ви е развален.

Госпожа Х счита да заведе дело. Като начало да изиска запис от камерите на бензиностанцията, където тя е забелязала контур на човек към колата. Тя има намерение да изиска и запис от камерата на банкомата, откъдето е теглила пари, с цел да заплати компютъра на колата. На този запис се вижда и един от „ майсторите “, който я е придружавал.

А ние ви описваме тази история единствено и само да знаете и да внимавате, когато нощем шофирате из някой от балканските съседи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР