Целта на нахлуването, извършено по разпореждане на президента Владимир Путин,

...
Целта на нахлуването, извършено по разпореждане на президента Владимир Путин,
Коментари Харесай

Столтенберг: Путин изгуби Украйна завинаги, това е голямо стратег...

" Целта на нахлуването, осъществено по предписание на президента Владимир Путин, бе да не се допусне Украйна да се насочи към НАТО и Европейски Съюз, само че след съвсем две години война Украйна е по-близо до НАТО и Европейски Съюз след като и да било ", съобщи Столтенберг в изявление за организация ДПА, представено от " Дойче веле ". Той акцентира и, че Украйна се утвърди като суверенна, самостоятелна страна и аргументи тежки загуби на Русия.

 

" Президентът Путин е изгубил Украйна вечно и това е огромно стратегическо проваляне за Русия ", акцентира генералният секретар, изразявайки цялостната си сигурност в това, че един ден Украйна ще реализира своята цел и ще стане член на НАТО

 

Столтенберг напомни гигантската цена, която Русия заплаща за войната против Украйна: тя към този момент е изгубила стотици самолети, хиляди танкове и 300 000 убити и ранени бойци. Освен това поради войната се усили инфлацията, а виталното ниво спадна, Русия през днешния ден е по-изолирана политически отпреди.

 

Решителната поддръжка за Киев да продължи

 

Същевременно Столтенберг предупреди да не се чака неотдавнашен завършек на войната, като означи, че няма признаци за смяна в курса на Путин след евентуалното му преизбиране на президентския пост на 17-и март.

 

" Путин ще продължи да се пробва да окупира нови територии. За Алианса и неговите членове това значи нужда и в бъдеще да оказват решителна поддръжка на Киев. Украинците демонстрираха, че са способни да се пазят и да се борят ", сподели Столтенберг.

 

Той предложи да бъде прегледан въпросът за разширение на помощта за Украйна посредством промени в договорите за доставка на оръжие за трети страни.

 

" Като цяло производството би трябвало да се усилва, за да може по-добре да се помогне на Украйна и да се подсигурява по-добра отбрана на страните членки на НАТО. Вече стана ясно, че проектите на Европейски Съюз да достави на Украйна до началото на 2024-а година един милион артилерийски снаряда са обречени на неуспех поради това, че не по-малко от 40 % от продукцията се изнася в трети страни. Въпросът е в това дали би трябвало да се изнася толкоз доста ", разясни генералният секретар на НАТО.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР