Целта на механизма за възстановяване и устойчивост е да се

...
Целта на механизма за възстановяване и устойчивост е да се
Коментари Харесай

Пеканов: STEM центърът ще гарантира, че ще използваме по-добре човешкия си потенциал

Целта на механизма за възобновяване и резистентност е да се вършат значими вложения. Тук ще подсигуряваме, че България по-дообре ще може да употребява човешкия си капацитет. Това сподели вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов във връзка Националния STEM център, съобщи БГНЕС.

Чрез това ще се увеличи ползата към науката и проучванията, като ще се акцентира на изкуствения разсъдък, роботиката, осведомителните науки и математика. Според Атанас Пеканов , в случай че се направи налично това, което в учебно заведение наподобява мъчно, ще бъде реализиран триумф.

Заместник-министърът на образованието и науката Надя Младенова съобщи, че упоритостта на плана е да доближи до всяко едно учебно заведение в България, даже в най-малкото обитаемо място и да бъде достигнато високо равнище на обучение.

Проектът, който е финансиран по Плана за възобновяване и резистентност, включва два съставния елемент – построяването на Националния STEM център и основаване на 2240 учебни STEM центъра. Целите са изглаждане на просветителна STEM среда, повишение на уменията за професионална реализация на пазараза на труда и други

В STEM центъра ще бъдат построени 5 национални лаборатории - зали, в които да могат да бъдат обучавани учителите и учениците. Ще има място за настаняване и хранене, както и за всевъзможни други действия. Там ще се образоват и българските олимпийци, с цел да могат да се приготвят за надпревари. Ще бъде основана и лаборатория по цифрови, аудио и видео изкуства. Теоретични и практични способи, направа на стем материали за потребление в класната стая. Ще има и гореща линия, където всеки ще може да се свърже при неясноти.

Училищната STEM среда наред с построяването на физически STEM център, ще бъде внедрено софтуерно съоръжение и ще бъде въвеждена интегрирана методика на образование, както и ще се увеличи квалификацията на учителите. Финансирането ще бъде на база броя на учениците в съответното учебно заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР