Целта на масирания удар с ракети и безпилотни самолети на

...
Целта на масирания удар с ракети и безпилотни самолети на
Коментари Харесай

Украйна: Целта на руските удари на 22 март беше пълно спиране на електричеството

Ц елта на масирания удар с ракети и безпилотни самолети на Русия, ориентиран против енергийната инфраструктура на Украйна на 22 март, e била цялостно прекъсване на тока в страната, сподели министърът на енергетиката Герман Галушченко, представен от Укринформ.

(*Видеото е архивно)

„ Производството на сила в топло- и водноелектрически централи беше атакувано в цяла Украйна. Освен това основните подстанции в цялата страна бяха обстрелвани. Дванадесет области бяха директно наранени. Това, като цяло, е най-голямата офанзива против нашата енергетика от началото на пълномащабната експанзия. Повече от 150 изумени цели. През 2022-2023 година видяхме близо 100 такива в един опит ", сподели министърът.

Той съобщи, че масираната офанзива е засегнала цялата енергийна система.

„ Добрата вест е, че системата е постоянна и непокътната. Защото задачата на тази офанзива не беше просто да се удари някой Топлоелектрическа централа или трафопост. Целта беше изцяло спиране на тока в нашата страна. Фактът, че живяхме през цялата зима без спирания на тока, със светлина и топлота, не е тъй като офанзивите в никакъв случай не са се случвали. Те се случваха, само че бяха от по-локален темперамент ", означи Галушченко.

Харковска област записва най-мащабните опустошения в оборудванията си за произвеждане и транспорт на електрическа енергия.

„ Сега следва да приключим инспекцията на вредите. Съответните служби са разполагаем 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, с цел да можем да получим достъп до оборудването допустимо най-бързо. Нека разчистим тези отломки, да разгледаме, да разберем следствията и да забележим какво донесоха от позиция на разноските “, сподели министърът.

Според грубите калкулации, вредите може да са за милиарди украински гривни.

Възстановяването на потенциала на работа на Водноелектрическа централа „ Днепър “, изумена от съветски ракети на 22 март, ще отнеме години, заяви по-рано Укринформ, като се базира на изпълнителния шеф на „ Укрхидоенерго “.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР