Целта на Мароко е била да избегне загубата от Хърватия

...
Целта на Мароко е била да избегне загубата от Хърватия
Коментари Харесай

Треньорът на Мароко: Целта беше да не загубим

Целта на Мароко е била да избегне загубата от Хърватия в първия мач на Световното състезание и равенството 0:0, което си осигуриха е приемлив резултат, сподели треньорът Валид Реграги.

„ Нашата цел беше да живеем още един ден, защото проваляне в първия мач поставя завършек на очакванията ви в надпреварата “, сподели Реграки на конференция след срещата.

Равенството с вицешампионите от Световното състезание през 2018 оставя положителни шансове за Мароко в група F. Те имат изипитание против Белгия в неделя и по-късно с Канада идващия четвъртък.

" Дадохме всичко от себе си, задачата беше да не загубим. Тук съм единствено от два месеца и се гордея с играчите. Искахме да реализираме триумф, само че в последна сметка сме удовлетворени от равенството “, сподели Реграги, който пое Мароко през септември, откакто Вахид Халилходжич беше уволнен.

„ Ще изчакаме изхода от мача с Белгия и по-късно ще гледаме да се класираме за осминафиналите против Канада “, добави той.

47-годишният експерт сподели, че се е договорил с Националната федерация за средносрочен и дълготраен проект, с цел да опита да завоюва Купата на африканските народи.

Реграги, който изведе Уидад до купата в африканската Шампионска лига предишния май, уточни, че тимът му е играл като европейски тим.

„ Играхме уравновесено като европейските тимове, искахме да представляваме опасност за Хърватия и да реализираме добър резултат, само че главната цел не беше да загубим. Трябва да се подобрим и да развием нрав на победител.

Чувстваме се като вкъщи си и съм благополучен, че съм в Катар, а мароканските и арабските почитатели по трибуните ни подкрепяха и ни даваха мощ, когато се чувствахме изтощени “, приключи Реграги.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР