Целта на инициативата е чрез получаване на обратна връзка да

...
Целта на инициативата е чрез получаване на обратна връзка да
Коментари Харесай

Гражданите искат ремонт най-много на третокласните пътища frognews.bg

Целта на самодейността е посредством приемане на противоположна връзка да се усъвършенства процеса на обмисляне на дейностите за планиране, строителство и поддържане на републиканската пътна мрежа. По-голяма част от предложенията се отнасят до третокласни пътища, изясни пред БНР инж. Десислава Паунова, която е член на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

 

Паунова уточни, че следват тези за второкласни. Според нея за пътищата от първи клас има 69 сигнала и 10 за автомагистрали. Паунова сподели, че огромна част от пътищата, които жителите желаят да бъдат ремонтирани, са включени в капиталовата стратегия и са на друг стадий от реализирането си “.

 

Най-много сигнали има от областите Плевен, София и Бургас. Паунова уточни, че

всички оферти на жителите ще се преглежда детайлно. Очаква се до края на годината би трябвало да бъде създадена програмата, която ще се следва през 2023г., а критериите, по които се дефинират правите за ремонт ще бъдат сложни “.

 

Инж. Десислава Паунова съобщи, че се надява " бюджетната ни рамка да се резервира или разшири. През тази организацията е разполагала с близо 2 милиарда В момента се разпорежда проектирането на част от правите. То става въз основата на извършени публични поръчки. Такива са направени по всички регионални пътни ръководства, с цел да се обезпечи нужната планова подготвеност. Очаква се завършване и подписване на контракти. За други пък се организират публични поръчки за строителство “

 

Еднин от секторите е сред Левски и с. Козар Белене. Тя е в стадий на планиране, изясни инж. Десислава Паунова Кметът на Козар Белене - Илия Ванков уточни, че е получил друга информация от регионалния шеф на „ Пътно ръководство “  в Плевен – Ивайло Динчев:  „ Той ме увери, че до края на ноември ще бъде ремонтиран пътя. Каза, че чакат финансиране, с цел да стартират “. Ванков уточни, че в това време хората страдат и недоволстват: „ Събират се локви и не могат да се разминат две коли. Те са подготвени на митинг. В Козар Белене има минимум 200 автомобила, които пътуват непрекъснато и заплащат постоянно винетки “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР