Целта на Германия по отношение на планирания нов газопровод Северен

...
Целта на Германия по отношение на планирания нов газопровод Северен
Коментари Харесай

Северен поток 2 трябва да постигне баланс на интересите, посочи икономическият министър на Германия



Целта на Германия във връзка с планувания нов газопровод " Северен поток 2 " от Русия за Западна Европа е да даде опция за частни инфраструктурни планове, като в същото време бъдат предпазени оправданите ползи на Украйна, съобщи в понеделник немският министър на стопанската система Петер Алтмайер, представен от организация Ройтерс.

Той приказва на взаимна конференция с еврокомисарят по енергетика Марош Шефчович, който от своя страна съобщи, че приветства уговорката на немския канцлер Ангела Меркел да подсигурява, че Украйна ще продължава да се възползва от таксите за преноса на природен газ.

Трябва да се има поради, че тръбопроводът, който е плануван от консорциум отпред с съветския енергиен колос " Газпром ", ще доближи до Германия през Балтийско море, заобикаляйки посреднически страни като Украйна и Полша, които ще изгубят забележителна част от досегашните доходи от директен транспорт на природен газ.

През предходната седмица страна ясно, че Финландия е предоставила окончателното си утвърждение за тръбопровода " Северен поток 2 ", като ден по-късно и датският министър-председател Ларс Расмусен съобщи, че Дания не може да попречи на неговото строителство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР