Целта ми е да почне да си върши работата, той

...
Целта ми е да почне да си върши работата, той
Коментари Харесай

Пеевски: Ще има бюджет на Здравната каса, мога да пробвам да съм премиер за един месец и при успех да остана

" Целта ми е да почне да си прави работата, той не си прави работата като министър председател. Четири дни вие видяхте ли нещо да работи този министър председател, седнал в уютното си кабинетче, седи там, нещо разпорежда онлайн. Това е несериозно ", сподели Пеевски.

По думите му Денков би трябвало да се занимава с това хората да не бедстват четири дни.

" Рейтингите следите ли ги защо става въпрос - той има по-ниско доверие от кабинета на " Виденов ", това обикновено ли е за вас ", разяснява Пеевски.

" Ако би трябвало, мога да отида за един месец да опитвам и в случай че нещата са по-успешни и рейтингът е по-висок, мога да остана ", разяснява още депутатът в отговора на въпрос, обвързван с мненията му във връзка премиерския пост.

Пеевски разяснява и тематиката с бюджета на Здравната каса, който бе отритнат на комисия, и думите на премиера, че игрите със здраве са рискови за здравето.

" Ще има бюджет на Здравната каса. Да не се напряга прекомерно министър председателят, да си прави другата работа, която не си я прави ", сподели Пеевски и означи, че хората бедстват, четири дни без електричество. Депутатът съобщи, че сред първо и второ четене " ще прекроим нещата ". За онколекарствата ни тормозят тези публични поръчки, добави той.

Парламентът ще разиска на първо четене в петък законопроекта за бюджета на НЗОК за 2024 година и законопроекта за бюджета на държавното публично обезпечаване за следващата година, взеха решение през днешния ден депутатите.

На въпрос за заканата на президента Румен Радев да наложи несъгласие на бюджета, Пеевски я отредели като популизъм.

Попитан дали президентът има учредения, когато твърди, че има планове за ликвидация на държавни земи, Пеевски уточни, че в случай че има такова нещо, " ние ще го спрем и ще бъдем безусловно срещу ".

Движение за права и свободи са се отказали от комисия за заканите против министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, тъй като са решили, че е по-добре да се остави всичко на проверяващите органи, изясни още Пеевски във връзка днешното гласоподаване в Народното събрание.

В началото на пленарното съвещание беше отхвърлено предлагането на " Възраждане " за включване в дневния ред на проекторешение за основаване на краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с изказванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, че върху него е оказван напън от народни представители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР