Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски

...
Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски
Коментари Харесай

Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в цървки

Целта, която съм си сложил, е да посетя 40 европейски страни, т.е. общо 25 000 километра, споделя той

Пътешественик от Хамбург стигна от Германия пешком до Бургас с кучето си. Пред бТВ той показа, че е напуснал работата си като монтьор на камион, с цел да обиколи Европа с количка, която дърпа като магаре по пътищата. 

„ Преди две години 43-годишният немец Карстен Ринг взема решение, че към този момент не желае да работи като монтьор на камиони. Така стартира пешеходната обиколка на Европа на Карстен и неговото куче Лоти “, споделя репортерът Елеонора Дъбова.

„ Реших, че би трябвало да трансформира нещо в живота си. Това е персонален избор, с помощта на който се боря за психологичното си здраве. Искам да споделя на хората, че постоянно има излаз от проблемите, само че това зависи от нас самите. Осъзнах, че работата като монтьор на камиони не е за мен “, споделя пътешественикът. 

„ Случайно се срещнах с странник от Канада, който ме стимулира и взех решение, че мога и аз да го направя. И ето ме в този момент в България “, прибавя той.

Карстен стартира своето пътешестване от Германия през май 2022 г. 

„ Дойдох в България през Златоград, Харманли, Тополовград и стигнах до Бургас. Изминавам приблизително сред 25 и 30 км пешком дневно. Целта, която съм си сложил, е да посетя 40 европейски страни, т.е. общо 25 000 километра, а досега съм минал към 15 000. Чака ме още много път “, споделя чудакът. 

„ За кучето си споделя, че от 10 години са неразделни другари. Лоти е с мен по време на цялото пътешестване. За нея е същинско премеждие. Всеки ден посещаваме нови места. Имам й цялостно доверие. Умее да разпознава положителните хора и знае къде е безвредно “, прибавя той. 

„ По време на пътуването срещаме доста компликации. Налага се да бъда пригодим. Понякога дремя по автобусните спирки. Отсядъл съм и в цървка. Не ми би трябвало доста. Всичко належащо е в тази количка, която самичък направих “, споделя мъжът. 

„ България е красива страна. Времето тук е доста хубаво и е прелестно да се пътува. Сега ще са ми нужни още 10-12 дни, с цел да стигна до границата с Румъния и да продължа пътуването си “, прибавя той.

Голямото му странствуване ще приключи още веднъж в негояи роден град Хамбург. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР