Целта и на тазгодишното издание на „Българската Коледа“ е да

...
Целта и на тазгодишното издание на „Българската Коледа“ е да
Коментари Харесай

Благотворителният спектакъл „Българската Коледа“ ще се излъчи тази вечер

Целта и на тазгодишното издание на „ Българската Коледа “ е да подкрепи лекуването на стотици български деца, както и да обезпечи високотехнологична инсталация за детски отделения и клиники в страната.

В края на ноември президентът Румен Радев разгласи началото на 19-ото издание на Българската Коледа.

„ Кампанията ще се организира през цялата година и тя е под наслов „ Дари вяра на дете в неволя “ и особено ще бъде ориентирана към децата, които се нуждаят от незабавна помощ и интензивно лекуване, тъй като имаме вяра, че комплексният метод, високотехнологичната инсталация, актуалните форми и способи на лекуване понижават значително риска за нашите деца и усилват шанса доста деца да останат здрави и да запазят живота си “.

И тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ се включват обичани български музиканти, съпричастни към идеята са известни публицисти и спортисти.

Послание насочат и приети лекари и общественици. По време на концерта деца, подкрепени от „ Българската Коледа “ ще описват за своите старания и фантазии.

18-то издание на благотворителната самодейност под патронажа на президента беше отдадено на децата с тежки хронични болести.

„ Благодарение на хилядите донори и тази година, макар епидемиологичната конюнктура, самодейността съумя да събере 1 милион и 850 хиляди лв., с които бяха подкрепени 500 деца за лекуване и рехабилитация и 27 лечебни заведения от цялата страна получиха високотехнологична инсталация “, сподели Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР