Целта е те да са трайно ниски за потребителите, каза

...
Целта е те да са трайно ниски за потребителите, каза
Коментари Харесай

Лепят „Достъпно за нас“ на 16 хранителни продукта в магазините от 15 ноември. Ще паднат ли цените?

Целта е те да са трайно ниски за потребителите, сподели министърът на стопанската система Богдан Богданов

Инициативата „ Достъпно за нас “ ще започва в магазините на 15 ноември, а нашата цел е с нея да реализираме трайно ниски цени за потребителите и става въпрос за артикули от първа нужда. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ министърът на стопанската система Богдан Богданов.

В ефир бе показано и логото на самодейността. То ще стои до етикетите на стоките, чиито цени ще се понижат. Броят на тези артикули би трябвало да са минимум 16 на седмица, добави той.

„ Това е една самодейност, която стартирахме още преди месец. Идеята ни беше да стартираме с нея на 1 ноември. За страдание се забавихме с към две седмици заради полемики с представители на Комисията за защита на конкуренцията, с цел да сме сигурни, че самодейността ни по никакъв метод не я поврежда, а даже основава такава за 50 продукта “, съобщи министърът. 

„ Немалка част от питателните вериги към този момент се включиха. Имаме акция и за по-малки търговски обекти. На втория стадий ще прибавим и нехранителни артикули. Има поръчки към този момент и за лекарства “, добави той.

„ Във всеки магазин или верига, която се е присъединила в акцията, ще се употребява логото на самодейността. Идеята е да може по този начин по най-лесен метод потребителите да се ориентират за стоките. По този метод може да реализираме трайно ниски цени “, изясни Богданов. 

„ Ще вършим разбор всяка седмица в министерството на стопанската система, с цел да следим динамичността на цените. На уеб страницата на министерството, който особено сме основали за самодейността, ще може на идващия стадий потребителите даже да изберат съответен артикул, който им е нужен и да видят съответните обекти в цялата страна, от които могат да си го купят “, добави той.

Водещата Мария Цънцарова обаче разяснява, че от Комисията за защита на конкуренцията са изпратили министъра раздава безвъзмезден обяд, а всички знаем, че подобен няма. За чия сметка са тези търговски отстъпки, попита тя, а от отговорът на Богданов това не стана напълно ясно. 

Той разяснява и за дерогацията за съветския нефт, като посочи, че това е механизъм, който Европейската комисия е разрешила за България да употребява за съответен интервал от време. За страдание нищо не е направено, с цел да може откакто той свърши, страната ни да подсигури производството си с неруски нефт и това да подсигурява оптималния потенциал на рафинерията в Бургас и работните места на хората.

„ Технически рафинерията ни може да преработва неруски нефт. Въпросът е от кое място ще пристигна. Има ли го – ние не знаем. Информация до мен не е достигнала “, призна министърът. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР