Целта е работниците да се движат по-малко с обществения транспортПроизводители

...
Целта е работниците да се движат по-малко с обществения транспортПроизводители
Коментари Харесай

Япония реагира на коронавируса с 4-дневна работна седмица

Целта е служащите да се движат по-малко с публичния превоз

Производители на електроника в Япония вкарват четиридневна работна седмица
(снимка: CC0 Public Domain)

Лични защитни средства, обществена отдалеченост, работа на смени – доста от международните компании към този момент са приложили на процедура всички тези ограничения за отбрана против разпространяването на ковид. Но японски компании отиват още по-далеч в ограниченията.

Местните производители на електроника са подготвени да преминат към четиридневна работна седмица, с цел да понижат потребността личният състав им да се придвижва всекидневно до работата и назад, заяви Nikkei Asian Review.

Много чиновници на японски предприятия, даже в пандемия, нямат различен метод да стигнат до работа, с изключение на да употребяват публичен превоз. Намирайки се в него, изключително по време на пиковите часове, те се излагат на нараснал риск от заразяване с коронавирусна зараза.
още по тематиката
Toshiba и Renesas Electronics ще вкарат четиридневна работна седмица за индустриалния личен състав през месеците май и юни, с цел да понижат броя на пътуванията на личния състав в публичния превоз.

Общото работно време през седмицата ще остане непроменено – ​​просто личният състав ще работи повече през оставащите четири дни. За петия ден, който преди този момент е бил работен, чиновниците ще получават повече от 80% от заплатата си.

Ще бъде въведено облекчение и за инженерите, като отпадне условието те да бъдат на работното си място за избран брой часове седмично. Инженерите ще би трябвало да участват в офиса единствено в случай че е належащо, а останалата работа ще правят отдалечено.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР