Целта е постигната: Демонтажът на паметника 1300 години България по-известен

...
Целта е постигната: Демонтажът на паметника 1300 години България по-известен
Коментари Харесай

Целта е постигната: Отлагат демонтажа на Седмокрилия

Целта е реализирана: Демонтажът на паметника " 1300 години България " по-известен като " Седмокрилия пето.....к " се отсрочва. Това оповестиха за OFFNews от столична община.

От там не се ангажираха с коментар дали пожарът от тази нощ, при който пламтя кранът, с който се сваляха детайлите от рушащия се паметник е тенденциозен или не, защото полициейското следствие на случилото се продължава.

Няма вид демонтажът да продължи, защото би трябвало да се откри различен кран, обясниха от общината.

Според първичните огледи употребяваното оборудване, което е на стойност 1 милион евро, е било извънредно съществено наранено от огнената буря. " Седмокрилия " се демонтира от компания " Софинвест ".

" Говорим за цялостна вреда ", сподели пред OFFNews шефът на компанията инж. Чавдар Гигов.

Той изясни, че изгорелият кран е застрахован в ЗК " Армеец ".

" Нямам визия какво се е случило. Отвън има ограда, а вътре - защита. Сигналът за пожар е подаден точно от охранителя ", сподели още Гигов.

Според него истината за пожара би трябвало да се види от охранителните камери в парка пред НДК, защото и противоречивият монумент попада в техния обсег.

Според шефа на " Софтинвест " демонтажът на монумента ще се забави с към седмица, защото с изключение на намирането на нов кран в този момент станало мъчно да се демонтира и изгорелият. 

" Това ще е сложна задача, защото са изгорели детайлите по ръководството, хидравликата и пултовете ", сподели Гигов пред OFFNews.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР