Целта е нашата икономика да бъде по-конкурентоспособна, да дава по-висок

...
Целта е нашата икономика да бъде по-конкурентоспособна, да дава по-висок
Коментари Харесай

Румен Радев: Целта на влизането в еврозоната е българите да живеят по-добре

Целта е нашата стопанска система да бъде по-конкурентоспособна, да дава по-висок артикул, добави президентът

Членството в еврозоната е " подобаващ свършек " на евроинтеграцията на България, съобщи президентът Румен Радев в изявлението си по време на конференцията " България по пътя на еврото “, съобщи.

Президентът посочи редица стопански преимущества на участието във валутния съюз, както и крайната цел.

" Каква е задачата от влизането в еврозоната и приемането на еврото? Това не е просто да си закачим една брошка и да кажем – и ние сме равни на другите европейски нации, един лозунг още от българското Възраждане. Не, задачата е българите да живеят по-добре, задачата е нашата стопанска система да бъде по-конкурентоспособна, да дава по-висок артикул. "

Държавният глава прикани партиите да загърбят популизма и в идващия парламент да работят за присъединението на страната ни към еврозоната.

" Трябва да се мисли за действителните дейности и занапред да имат ясна позиция за дебатите в Народното събрание във връзка с идващия бюджет, тъй че България да резервира тези преимущества, макроикономически, които има сега, без следващ гърмеж на популизма от парламентарната естрада. И в действителност да се подсигурява запазване и повишение на виталния стандарт на българските жители. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР