„Целта е много по-голяма от нас. Моментът е много по-важен.

...
„Целта е много по-голяма от нас. Моментът е много по-важен.
Коментари Харесай

Божанков: Няма как 1/3 от асфалта да го няма в държава, управлявана от Борисов, а той да не знае

„ Целта е доста по-голяма от нас. Моментът е доста по-голям. Единственият метод да спрем реставрацията на ГЕРБ е този да се направи обединяване, а то е доста мъчно. Докато не решим големия проблем с корупцията, не мисля, че в България може да приказваме за кой знае какви политики, тъй като мащабът на това, което се случва, е непоносим “.

Това съобщи пред БНР Явор Божанков, който ще води листата на коалиция „ Политическа партия – Демократична България “ като гражданска квота в Габрово.

На предишните избори той водеше листата на " Българска социалистическа партия за България " във Велико Търново, още веднъж като гражданска квота.

Като образец за корупция Божанков уточни разкритията за изчезнала 1/3 част от асфалта на Северната дъга и автомагистрала „ Хемус “.

Според него оттук насетне колкото и пъти да се поставя нов асфалт, пътят ще пропада.

„ Там са отишли стотици милиони от нашите налози. Как може да приказваме за обществена политика, когато стотици милиони са явно откраднати, а държавното обвиняване бездейства. Няма по какъв начин 1/3 от асфалта да го няма в страна, в която Бойко Борисов отговаряше и решаваше всичко и той да не знае нищо по въпроса. Както и няма по какъв начин Борисов да не знае нищо за 600-те милиона изчезнали налози, за които Влади Горанов е глобен по „ Магнитски “.

Според него правосъдната промяна и смяната на действието на държавното обвиняване са директно свързани със обществената политика.

Все отново съгласно него правосъдна промяна ще се случи, само че тя ще е направена под външен напън.

„ Не изключвам опцията, познавайки Борисов и ГЕРБ и техния метод на работа, те да опитат тази промяна да я осакатят, да я трансформират до степен, в която тя да стане неефективна и безполезна. Не мисля обаче, че всички са толкоз глупави това да мине още веднъж. Борисов ще поддържа промяната не тъй като желае, а тъй като няма избор “.

„ Това, което съм правил, и това, което вършат те, е едно и също – битката за правосъдна промяна, борбата против хартиената бюлетина. Една и съща страна пазиме “, сподели Божанков по отношение на явяването му на изборите като част от обединението „ ПП-ДБ “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР