Целта е глобална данъчна справедливост, тъй като много компании с

...
Целта е глобална данъчна справедливост, тъй като много компании с
Коментари Харесай

Швейцарците ще решат на референдум какви ще са данъците на големите компании

Целта е световна данъчна правдивост, защото доста компании с огромни доходи се записват в страни с ниска или с никаква данъчна ставка. Предложеното най-малко 15% данъчно облагане ще засегне единствено корпорации с годишен оборот над Евро 750 милиона. Предвижданият 15% налог в началото беше именуван „ цифров ”, тъй като от тактиките за отбягване на налози се възползваха най-много американски корпорации като Гугъл, Фейсбук, Apple и Amazon, отбелязва swissinfo.ch.

С възможното въвеждане на 15% налог, Организацията за икономическо сътрудничество и раз желае и да се пребори с интернационалната данъчна конкуренция, която през последните десетилетия е отвън надзор, спечелвайки на световните компании и данъчните убежища големи доходи. Това обаче засегна тежко доста страни с по-малко гъвкава данъчна политика и високи инфраструктурни разноски, в това число стопански сили като Франция и Съединени американски щати.

За да вкара налога на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Швейцария би трябвало да промени конституцията си, което ще разреши на федералното държавно управление да се намеси в данъчния суверенитет на кантоните. Последната дума за това ще...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР