Целта е една и тя е проста - Русия трябва

...
Целта е една и тя е проста - Русия трябва
Коментари Харесай

Румен Овчаров за Магнитски: Целта е Русия да бъде изтикана от ядрените доставки

" Целта е една и тя е елементарна - Русия би трябвало да бъде изтикана от енергийните доставки освен за България, а за целия Европейски Съюз ". Това съобщи пред Румен Овчаров, за който в петък стана ясно, че е измежду глобените от Съединени американски щати и Англия. Заедно с него в черния лист попадат още някогашният началник на АЕЦ " Козлодуй " Александър Николов, някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Иван Генов и някогашният финансов министър Владислав Горанов. 

Овчаров отрече да е получавал рушвет от 5 млн. евро в офшорни сметки и да е взел участие неведнъж в корупционни контракти. Той е санкциониран по закона " Магнитски " поради корупция, обвързвана с контракти в енергетиката. В претекстовете се показва, че някогашният енергиен министър е взел участие неведнъж в корупционни контракти с съветски енергийни компании, получавал е подкупи и облаги в подмяна на контракти с закрепена цена за съветски газ и нуклеарно гориво и контракти за поддръжка на АЕЦ " Козлодуй ".

" Нямам компании, нямам пет милиона, в случай че ги имам, с тях ще отида да осъждам институцията, която написа тези неща (б.р. Министерството на финансите на САЩ). Борислав Сарафов през вчерашния ден излъга българските жители. Делата против мен и всички присъди, които неговият Специализиран съд издаде, са анулирани. Не съм наказан ", сподели Овчаров.

" Потресен съм от метода, по който подобен сериозен орган като Министерството на финансисте на Съединени американски щати, си образува позициите. Срам ме от позициите и реакциите на нашите институции. Ако казусът с Николай Малинов и Владислав Горанов са епизоди с продължение, казусът с мен, Иван Генов и Александър Николов е случай, който е ориентиран към бъдещето. Нас ни предизвестяват ", сподели Румен Овчаров.

Според него Кирил Добрев, " посредством своя бизнес сътрудник Еленко Божков, на процедура ръководи атомната енергетика на България ". Овчаров съобщи, че точно Кирил Добрев е " подхвърлил " изявления за офшорни сметки на Румен Овчаров в ефира на bTV и това е било употребявано за листата по глобите " Магнитски ".
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР