Целта е делата в специализирания съд, които са изключително тежки,

...
Целта е делата в специализирания съд, които са изключително тежки,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Има хора над закона, които си поръчват ликвидиране на съдилища и потъване на дела

Целта е делата в профилирания съд, които са извънредно тежки, да потънат няколко години, сподели Дани Каназирева

Комисията по конституционни и правни въпроси одобри на второ четене измененията в Закона за правосъдната власт, с които се закриват профилираният съд и профилираната прокуратура.

"Ако преди тази комисия имах подозрение, след вчерашния ден и правната уредба на статута на магистратите, мога да кажа изрично, че задачата не е каквато и да е смяна в интерес на обществото. Целта е делата в профилирания съд, които са извънредно тежки, да потънат няколко години, до момента в който магистратите апелират статута си, който не бе организиран даже в унисон с Конституцията на Република България. След целия този напън, делата ще стартират изначало. " Това съобщи депутатът от ГЕРБДани Каназирева в ефира на.

По думите ѝ давностните периоди ще изтекат, губещ ще бъде народът, а печеливши - обвинените лица.

"Това, което се прави, е закононарушение, не промяна. Това е правосъдна поръчка. Явно има хора над закона, които си поръчват очистване на цели съдилища и потъването на извънредно тежки и огромни каузи ", счита Каназирева.

Според депутата от ГЕРБ се провокира безпорядък във всяка една социална сфера, в това число и при битката с проведената престъпност.

"Един път - че тези каузи се връщат и действителни присъди няма да има. Втори път - връщайки проведената престъпност на районно равнище - там, където тези групи и тарторите им имат трайно открити позиции и контакти с локалните общности. Трети път - каузи, по които има успеваемост, стартират изначало ", съобщи Каназирева.

Тя разяснява и предлагането на Българска социалистическа партия хартиените бюлетини да бъдат върнати при гласоподаване.

"Нашата позиция е била ясна и поредна - отнемането на правото да се гласоподава и посредством хартиена бюлетина нарушава равното изборно право. По този метод бяха ощетени доста огромни пластове от българското общество ", посочи депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че машините са били отречени в Европа, защото не могат да открият ефикасен цивилен надзор при отчитането на резултата от гласоподаване.

"Предсрочните избори са закъснели. Управлението в България е рисково за страната ни. Липсват държавническо държание и решения за която и да е рецесия, в който и да е публичен бранш ", сподели тя.

Относно видеообръщението на министъра на културата Атанас Атанасов, което провокира голям интерес в обществото, Каназирева сподели: "За страдание, за мен е трагично, а не комично. Това видео заключи цялата обстановка и държание на "промяната " в България ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР