Целта е да спечелим Купата и да играем в Лига

...
Целта е да спечелим Купата и да играем в Лига
Коментари Харесай

Стамен Белчев: Целта е да спечелим Купата и да играем в Лига Европа

Целта е да спечелим Купата и да играем в Лига Европа. Това съобщи новият старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев, който през днешния ден даде първата си конференция като ментор на „ алените “ след раздялата на клуба с Нестор Ел Маестро, съобщи кореспондент на БГНЕС. На събитието участва и помощникът на Белчев Анатоли Нанков. Белчев размени Ел Маестро след незадоволителните резултати в последно време, в това число провалите от Локомотив Пд и Пирин Благоевград на Националния стадион „ Васил Левски “.


„ Никога няма да разясня моя предходник. Имам някои хрумвания кои неща да се трансформират. Когато към този момент разбрах, че ще стартира, знаех с какво се понечвам. Смятам на този стадий да бъда потребен. Да, разликата е огромна от Лудогорец, ние ще излизаме всеки мач за победа и най-после ще вършим сметките. Като цяло, задачата е да спечелим Купата и да играем в Лига Европа. Много мъчно ще е да станем първенци. ЦСКА се бори за най-високото, само че шампионската купа ще е много мъчно да се случат нещата. Аз мисля, че доста промени няма да бъдат потребни на този стадий –вчера имахме подготовка, през днешния ден втора, на следващия ден мач. Надявам се за моментното положение да извлека максимума от футболистите. Не разполагаме с доста крила. Ще се оправяме с наличното “, стартира Белчев.

Асистентът му Нанков съобщи, че новият щаб на „ армейците “ ще желае тимът да играе офанзивно, сходно на предходните два престоя на Белчев в ЦСКА. „ Повечето мачове на ЦСКА ги следих от трибуните. Ще се опитаме за късото време с господин Белчев да променим стила на игра на тима. Ще създадем всичко допустимо като екип да променим към положително. Искаме доста неща да забележим, които не сме съумели. Фланговите футболисти в реалност не са доста – желаеме да променим в тази тенденция, само че да не изпадаме в детайлности. И в предходните престои на господин Белчев в ЦСКА знаете какъв брой офанзивно игра тимът “.

Белчев, който идва от втория тим на „ алените “, показа, че ще даде време на младите футболисти, само че те би трябвало да си извоюват игрово време. „ Да, сега, в който водихме договаряния, това беше едно от нещата, на които обърнахме внимание. Две години работя с тези момчета, направиха крачка в своето развиване – при всички случаи ще дам късмет на младите, само че те би трябвало да си го извоюват. Освен Чорбаджийски и Илиян Антонов, имам взор върху момчетата от втория тим. Има футболисти, които са близо до контракт с клуба. С Лазар Туфегджич през вчерашния ден приказвах. Не мисля в този момент за футболисти с изтичащи контракти, които да не употребявам. Вчера и в съблекалнята споделих, че имаме, дай Боже, да изиграем девет мача. Ще дам късмет на всички “.


Той отхвърли да разяснява какъв брой дълго ще води първия отбор, само че сподели, че връзките му с управлението са доста положителни. „ Отношенията ми са доста положителни с управлението – резултатите усилват контракта. Не желая да тичам от въпроса, само че това е – в случай че има положителни резултати, управлението ще реши дали да продължа да работя. Имаме през днешния ден една подготовка, на следващия ден една тонизираща – уповавам се всички да са здрави. Ще разгадавам на хората в оптимално положително положение. Аз съм сигурен, че почитателите ще поддържат тима. На този стадий не е толкоз значима поддръжката към мен. Надявам се и откровено разгадавам на футболистите, че ще създадат по този начин, че да зарадват почитателите. Каранга е един човек, който се е трансформирал – по-зрял за футбола, уповавам се и той да осъзнава какви са упованията на почитателите към него и да дава най-хубавото “, приказва той за бразилския нападател на „ армейците “ и продължи:

„ Не желая да мисля толкоз напред, за момента с щаба ми желаеме да сме оптимално потребни на клуба, това ще го решат ръководителите след края на сезона. Надявам се с работата, която свършим, да работим и отсега нататък. В щаба ми влизат Анатоли Нанков първи асистент, анализатор ще бъде Христиан Христов, Стоян Колев – треньор на вратарите, Кирил Динчев е кондиционен треньор, най-вероятно ще имаме още един асистент “, разкри той и кои ще влязат в щаба му.

„ Всеки път е желан – първият път беше доста ненадейно, когато отивах на лагер с втория тим. Нормално е да има неспокойствие. В неделя преди обяд ми се обадиха, пътувах незабавно от Хасково. Срещнах се с Филип Филипов и Стоян Орманджиев, уговорихме нещата и по този начин се случи. Аз предложих Анатоли Нанков за помощник-треньор. Контузиите не идват от медицинския екип, може би ще променим някои неща в натоварването, само че тези травми на Мартин Стойчев и на Иван Турицов са неприятни. Медицинският щаб прави всичко допустимо да се оправя по най-хубавия метод, имам им цялостно доверие. То зависи от доста работи и неща да се приключи тази доминация. От неизменност, работа, самообладание и позитивизъм. Трябва да се даде повече време на даден треньор, с цел да стигне до триумф “, приключи той във връзка с това какво би трябвало, с цел да бъде спряна превъзходството на Лудогорец, като загатна и за промени във физическото натоварване на играчите на ЦСКА поради травмите напоследък. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР