Целта е да се координират съвместните действия на завода и

...
Целта е да се координират съвместните действия на завода и
Коментари Харесай

Пожаро-тактическо учение ще се проведе на територията на завод Дунарит

Целта е да се координират взаимните дейности на завода и екипите от Единната избавителна система при вероятно пораждане на пожар

В осъществяване на одобрени цели за активността на Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” - Русе към ГДПБЗН-МВР за 2022 година и одобрен тематичен проект за осъществяване на професионалното образование на чиновниците от русенската работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията (РДПБЗН) е предвидено на 8 ноември, за времето от 09:30 часа до 12:30 часа, да се проведе Пожаро-тактическо учение (ПТУ) на територията на главната индустриална площадка в „ Дунарит " АД, село Николово, община Русе. 

Темата на ПТУ е „ Съвместни дейности на управлението на „ Дунарит " АД и екипите от Единната избавителна система (ЕСС) при очистване на зародил пожар, отвън главните работни пространства и сграден фонд на територията на „ Дунарит " АД ". В него ще вземат присъединяване оперативните единици на РДПБЗН - Русе, ОДМВР - Русе, ЦСМП - Русе и БЧК - Русе, представители на управлението за обекта, както и щаб на Община Русе и доброволците към нея. 

Основната цел на учението е при зародил случай да се проиграят взаимните дейности с отработване на въпроси, касаещи съгласуваност и взаимоотношение сред управлението на „ Дунарит " АД и териториалните екипи от съставните елементи на ЕСС.

Съгласно авансово заложеният сюжет ПТУ е планувано да премине в четири съществени стадия, които ще включват:

- на практика дейности по обявяване и евакуация на служащи / чиновници от територията на обекта;

- въвеждане и деяние на силите и средствата от ЕСС на място на инцидент; 

- съставяне и развръщане на щаб на мястото на инцидента;

- практическо проиграване на настоящият проект за отбрана при злополучие на общинско равнище за град Русе, както и теоретично проиграване на схемата за обявяване на популацията на територията на Община Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР