Целта е да бъдат заменяеми и да се ползват за

...
Целта е да бъдат заменяеми и да се ползват за
Коментари Харесай

Toyota уеднаквява батериите за електромобили и дома

Целта е да бъдат заменяеми и да се употребяват за разнообразни приложения

Идеята на Toyota е да създава акумулаторни модули със общоприети размери, които ще могат да се употребяват в разнообразни приложения по време на употреба

Toyota създава идея за взаимно потребление на акумулатори (battery sharing), която ще разреши да бъде продължен срокът им на употреба, заяви японската осведомителна организация Nikkei.

Идеята се свежда до произвеждане на акумулаторни модули със общоприети размери. Това ще направи допустимо потреблението на едни и същи акумулатори за разнообразни приложения по време на употреба – да вземем за пример в електрически автомобили и след това в домашни системи за предпазване на сила.
още по тематиката
Подобен метод ще обезпечи ефикасен период за работа на акумулаторните блокове до 15 години. В първите 5-7 години батериите могат да се употребяват в електрическите транспортни средства, а в идващите 8-10 години – в други системи.

Освен това, уеднаквяването на акумулаторните модули ще опрости процеса на разработка на електрически коли от разнообразни видове. Собствениците на такива коли ще могат безпроблемно да сменят истинския блок акумулатори с по-съвременен – да вземем за пример, с нараснал потенциал, при опазване на размерите.

Неотдавна Toyota разгласи проект да пусне в продажба по целия свят 10 модела електрически автомобили при започване на идващото десетилетие. Компанията възнамерява да усили вложенията в разработка на акумулатори за електрически автомобили до 13 милиарда $ към 2030 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР