Целта е да бъдат ограничи катастрофите. От ведомство обясняват, че

...
Целта е да бъдат ограничи катастрофите. От ведомство обясняват, че
Коментари Харесай

Шок! Дойде Като Гръм От Ясно Небе, Та Това Е Половин България! Забраняват Да Шофират На Всички, Които Страдат От

Целта е да бъдат ограничи злополуките. От ведомство изясняват, че възбраните ще важат единствено при тежките форми на диабета и хипертонията, когато има риск водачът да загуби схващане зад кормилото. Правилата би трябвало да влязат в действие от следващата година и ще важат при взимане или при възобновяване на брошура, заяви bTV.

„ Има доста несъответствия (с европейското законодателство – б.ред.). Около 2 млн. души у нас са наранени от сърдечно-съдови болести и към половин милион – от диабет. За един хипертоник това значи на всеки 3 месеца да се съветва с кардиолог ( и експерт ендокринолог – за хората с диабет – б.ред.) – т.е. това е голям запас. Фондът не обезпечава посоки за този тип услуга, би трябвало да сме безапелационни ”, разяснява доктор Георги Миндов - ръководител на Дружеството на столичните общопрактикуващи лекари.

„ Може да е доста хубава наредбата, само че осъществяването няма по какъв начин да се откри. Ами в случай че човек с диабет минава по пешеходната пътека и получи хипогликемия и провокира злополука? Да спрем хората с диабет да вървят тогава? ”, предложи обаче иронично доктор Румен Богданов - ръководител на Асоциацията на диабетиците в България.

„ Наредбата е от 2011 година, през 2016 година има смяна, това е трета и смяна в този момент. Сега тази разпоредба позволява на хората с някои заболявания да ръководят. Това не значи да се отнеме книжката, а да не се издаде здравно удостоверение, което споделя, че подобен човек не може да ръководи ”, беше коментарът на някогашният шеф на КАТ Алекси Стратиев.

„ Това е единствено план, ще желаеме персоналният доктор да преценя (а не експерти – кардиолози и ендокринолози – б.ред.). Всеки обаче съзнателно може да прикрие болестта си, тъй като другояче може да загуби работата си ”, разяснява Миндов.

„ Хората с диабет са с два вида на болестта – вид 1 (инсулинозависим) и вид 2. Огромната група от хора с диабет вид 2 са на таблетки, не на инсулин, и хипогликемията е доста рядко събитие при тях ” уточни доктор Бoгданов.

„ Би могло да има връзка сред пътната полиция и способените експерти. Има да вземем за пример и доста психологично заболели хора, които са зад кормилото ”, акцентира пък Стратиев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР