Целта била да се установи кога и как в различните

...
Целта била да се установи кога и как в различните
Коментари Харесай

Палеонтолози изясниха как са се появили първите фермери на Земята

Целта била да се откри по кое време и по какъв начин в другите елементи на земното кълбо хората стартират да минават към установен метод на живот. Оказва се, че първите племена, които почнали да обработват земята, са се появили преди към 13 хиляди години.

„ Благодарение на осъщественото демографско моделиране успяхме доста да разтеглим познанията си за античните фермери и техните контакти с други племена “, заяви ръководителят на проучването професор Лоран Ескофие.

Селското стопанство поражда в Източна Азия и последователно се популяризира по целия свят. Генетичният разбор демонстрира, че първичните племена произлизат от разнообразни групи ловци и събирачи. Една от групите е локална, други идват от източните елементи на Евразия.

Именно идването им и смесването с източноазиатското население довежда до появяването на човешката цивилизация. Племената минават към установен живот, стартират да обработват земята и да отглеждат лична храна.

Учените желаят да продължат проучванията, с цел да открият по какъв метод е протекла миграцията на популацията в цяла Европа. Уседналите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР