Целият тютюнев град в Пловдив от днес ще придобие статут

...
Целият тютюнев град в Пловдив от днес ще придобие статут
Коментари Харесай

Тютюневият град в Пловдив ще придобие статут на недвижима културна ценност

Целият тютюнев град в Пловдив от през днешния ден ще придобие статут на недвижима културна полезност. Служебният министър на културата Велислав Минеков ще подпише решението на експертния съвет, съобщи Българска национална телевизия.

Минеков посети Пловдив за повторно по неотложност поради събарянето на тютюневи хранилища, заяви . Министърът заяви, че няма да допусне събарянето им. 

„ Това е заличаване, което е повече от безсрамие. Няма да го разреша на никаква цена. Вероятно те си мислят, че аз съм пасивен. Вероятно те си мислят, че аз съм корумпиран. Вероятно си мислят, че ще бъда по някакъв метод застрашен. Няма да се случи ”, закани се министърът.

Той отпътува незабавно за града, откакто стана ясно, че складът се унищожава нелегално. Културният министър добави, че още през днешния ден ще подпише мнение, с което да предотврати сходни случаи в бъдеще. Въпреки че по-рано той блокира събарянето на постройките, късно през нощта то продължи. Полицията към момента охранява тютюневия склад на бул. „ Христо Ботев ” 51 в града под тепетата. Културният министър дойде към среднощ, само че постройката към този момент беше бутната, а служащите си бяха отпътували.

Фирмата, която е наета да събори склада, твърди, че има всички разрешителни. Проверка на място стартира и Дирекцията за народен строителен надзор. Представител на община Пловдив не пристигна на място. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР