“Целият Столичен общински съвет (СОС) бяхме поканени от кмета на

...
“Целият Столичен общински съвет (СОС) бяхме поканени от кмета на
Коментари Харесай

Скандал в СОС заради бюджета. Терзиев напусна залата

“Целият Столичен общински съвет (СОС) бяхме поканени от кмета на София Васил Терзиев на работа среща в залата на СОС да обсъдим оферти план за бюджет на Столичната община за 2024 година. " Въпреки настояването на нашата група, на сътрудниците от Българска социалистическа партия и на другите групи да се излъчва онлайн работната среща, кметът Терзиев еднолично забрани това ” съобщи пред публицисти общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев, който дефинира дейностите като “безпрецедентни ”, изключително при “всички заявления за гласност и бистрота на кмета Терзиев ”. 

 

“Изразявам възмущението си по какъв начин може да не допуснете в зала, в която има камери и сме събрани целият общински съвет да ни представяте бюджета в опит за бистрота, лъчение онлайн, с цел да могат жителите и медиите да знаят какво се случва тук. Изпращате защитата да респектира сътрудници на групите за това кой какво записвал, снимал и има ли право. Това е извънредно недемократично ", сподели някогашният ръководител на СОС и сегашен общински консултант от ГЕРБ Георги Георгиев по време на съвещанието.

Кметът Терзиев си потегли на 15-ата минута от разискването, откакто общинските съветници от ГЕРБ Татяна Георгиева и Мирослав Боршош му зададоха въпроси по бюджета на Столичната община.

 

" Днес се надявахме да съберем общинските съветници и да имаме една продуктивна среща, в която да ги срещнем с главните насоки в бюджета, да забележим какво биха желали да видят като усъвършенстване и всичко това като част от един много по-прозрачен развой. Без хрумвания, че процесът и бюджета са съвършени. Искахме дружно да го създадем по-добър, с цел да можем до 23 да успеем да ги вкараме в това, което ще представим за обществено разискване, а след него да се създадат още усъвършенствания. Това е жив документ, който непрекъснато би трябвало да се усъвършенства. Получихме това, от което се опасявахме - политическо позициониране, обвинявания по какъв начин се вземат права. Помолихме да не се записва, да не се пуска онлайн. Има време на общественото разискване всичко да бъде показано. Ако бягахме от това, нямаше да публикуваме всички таблици и елементи ", съобщи Терзиев пред медиите. 

По думите му всяка една опция се употребява за " заяждане ". 

 

" Няма за какво да се изненадват сътрудниците, че напуснах. Молбите ми бяха доста ясни ", добави Терзиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР