Целият състав на отряда на Планинската спасителна служба-Банско - щатни

...
Целият състав на отряда на Планинската спасителна служба-Банско - щатни
Коментари Харесай

Спасител: Каската на Каролев беше на 30 м., ако имаше хеликоптер, акцията щeше да е половин час

" Целият състав на отряда на Планинската избавителна служба-Банско - щатни и доброволци, тръгнахме да го търсям, като се разделихме на групи. Нашата група обходи региона на хижа " Вихрен ", Жабешкото езеро. Открихме го в безсъзнание. Имаше единствено пулс и дишане ", описа шефът на Национален парк " Пирин " Росен Баненски, който дружно с брат си Стойчо - зам.-кмет на Банско, откриха Владимир Каролев.

Сплитбордът е бил на краката на финансиста, а каската му е била изхвърчала на към 30 метра. Както към този момент стана ясно, той е с тежка черепно-мозъчна контузия след рухване, траяло към 400 метра.

Повече от 4 часа спасителите са го носили на ръце със специфична носилка и вакуум матрак, до момента в който го смъкват до хижа " Вихрен ", където чакала кола за спешна помощ.

" Ако имаше подобаващ хеликоптер, цялата акция можеше да продължи за половин час и индивидът бързо да бъде свален до болница ", добави Баненски, представен от.

Той моли към туристите да не потеглят сами на преходи.

" Най-важното предписание е човек да не потегля самичък. Ако имаше някой с него, щеше по-бързо да се подаде сигнал за случая, и да реагираме по-бързо. Времето в Пирин е прелестно, доста хора потеглят на преходи, само че би трябвало да са извънредно деликатни ", добави Баненски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР