Целият ресурс на „Столична дирекция“, дирекция „Жандармерия“ и „Главна дирекция“

...
Целият ресурс на „Столична дирекция“, дирекция „Жандармерия“ и „Главна дирекция“
Коментари Харесай

Целият ресурс на СДВР охранява София на 16 и 17 май, призив без автомобили

Целият запас на „ Столична дирекция “, дирекция „ Жандармерия “ и „ Главна дирекция “ ще бъде зает около събитията на 16 и 17 май в София. Това сподели началникът на „ Охранителна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Борислав Муеров по време на показване на организацията за придвижване за осъществяване на събития, свързани с българското председателство на 16 и 17 май.
„ Както знаете към този момент близо 5 месеца сме домакини на Българското европредседателство. Организацията около него е добра до в този момент и жителите и гостите на София не усещаха ежедневните идващи и заминаващи делегации. При тази среща на високо равнище, която ще се организира на 16 и 17 май, нещата ще са малко по-различни, защото концентрацията по идване и тръгване на делегациите е в един много къс интервал от време “, сподели още той.
„ При съществуването на толкоз доста делегации, колкото и гъвкаво да работим, ще има известно усложнение. Апелираме към всички жители да проявят схващане за този дискомфорт и да намерят различен вид на напредване. Охраната по застраховане на трасетата, както и в хотелите, където ще бъдат отседнали делегациите, ще бъде денонощна като периметъра на хотелите не е толкоз огромен и няма да затрудни напредването на свободно движещи се жители “, добави комисар Муеров.
„ Вчера бяха извършени и срещи с управленията на хотелите. Там няма да бъдат допускани външни лица по време на наличие на делегациите, с изключение на личният състав на самите хотели. Ще има много огромно полицейско наличие на всички уязвими места. Това не би трябвало да тормози жителите. Свободното напредване на жителите няма да се затруднява при положение, в който делегациите към този момент са на място и стартират работа. В случаите, когато има централизация на идващи делегации, просто няма по какъв начин да не тампонираме главните посоки на напредване. Целият запас на „ Столична дирекция “, дирекция „ Жандармерия “ и Главна дирекция ще бъде зает. Не чакаме огромно наличие и интерес към футболната среща сред тимовете на Левски и ЦСКА. Ако има огромен поток от почитатели, ще бъде спряно придвижването като ще бъде пропускан единствено градския превоз “, сподели още началникът на „ Охранителна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи Фокус.
Апелираме хората да не се движат с персоналните си коли през утрешния ден. Това сподели зам.-кметът на София по превоз Евгени Крусев.
" Срещата, която ще се организира като част от Българското европредседателство, е на високо равнище и постанова ограничавания в придвижването и паркирането. Организацията за придвижване ще стартира от през днешния ден. Първото нещо, което е проведено, е към хотел „ Маринела “. Там от през днешния ден е неразрешено паркирането и престоят на транспортни средства по бул. „ Джеймс Баучер “, ул. „ Червена Стена “ и ул. „ Петър Станчев “ . Там ограничаването ще важи до 20.00 часа на 17 май. Следващия сектор, в който ще се ограничи паркирането е сектор по ул. „ Околовръстен път “ в правата сред бул. „ България “ и Националния исторически музей – там ще се забрани престоят и паркирането. Това е поради близостта до резиденция „ Бояна “ и срещите, които ще се организират там. Забраната важи от 8.00 до 20.00 часа на 16 май “, сподели още Крусев.
„ Следващата локация, която ще бъде с лимитирани престой и паркиране, са улиците към „ София Тех парк “ . Ограничението ще е в действие от 8.00 до 23.00 часа на 16 май по ул. „ Йордан Венедиков “ и локалното платно на бул. „ Цариградско шосе “ , както и входа на София Тех парк откъм зала „ Арена Армеец “ . Най-основното нещо, което ще засегне оптимално доста хора, са рестриктивните мерки за престой и паркиране в центъра на града , както и ограничавания за напредване по бул. „ Витоша “ . От 8.00 часа на 16 до 20.00 часа на 17 май местата, които се намират към хотел „ Балкан “ , ще бъдат лимитирани. Ще бъде неразрешен престоят и паркирането по улица „ Аксаков “, ул. „ Ген. Гурко “, както и тези към хотел „ Хилтън “ , добави зам.-кметът на София.
„ Ще има ограничавания, които са свързани с престоя и паркирането към храм-паметник „ Св. Александър Невски “ – ул. „ Оборище “, бул. „ Васил Левски “; ул. „ Шипка “; ул. „ Кракра “. Паркингът, който е към паметника на Цар Освободител , също ще бъде затворен за времето на срещата. По-чувствителното ограничаване на придвижването ще бъде по бул. „ Витоша “ , който в правата сред бул. „ Патриарх Евтимий “ и бул. „ Пенчо Славейков “ ще бъде затворен за придвижване. Движението на градски превоз няма да бъде затруднявано. Единствените ограничавания са за престоя и паркирането и за придвижване единствено по бул. „ Витоша “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР