Целият реанимационен екип на линейката, която вчера бе блъсната от

...
Целият реанимационен екип на линейката, която вчера бе блъсната от
Коментари Харесай

Джип натресе линейка, всички са в болница

Целият реанимационен екип на колата за спешна помощ, която през вчерашния ден бе блъсната от джип в центъра на Ямбол и се обърна, е признат в болница, заяви bTV.

Инцидентът стана към 9 часа на кръстовището край Ловния дом. Екипът превозвал пациент в безсъзнание, а след колата за спешна помощ пътувал и екип на Гражданска отбрана, който оказал помощ при свалянето на болния мъж до профилирания автомобил. Линейката е била с включена сигнализация, само че съгласно очевидци водачът на джипа карал с доста висока скорост.

Първоначално в ямболската болница бе призната за лекуване единствено лекарката, която бе с открита рана на главата и травма на мозъка. Днес обаче в хирургичното поделение са настанени и здравната сестра, и водачът.

Медицинската сестра Диана Джогова работи в незабавния център от 20 години. Това не е първата й злополука с кола за спешна помощ, само че е най-тежката.

" Като премачкани от валяк сме да ви кажа почтено, тъй като натъртвания,разни други неща,Господ просто е бил с нас,защото 4 индивида в колата за спешна помощ елементарно се отървахме. Първата кола за спешна помощ, която пристигна, взе пациента. Макар че докторката беше с контузия на главата, кървеше. Първо пациента, след това ние ", споделя дамата, която е със разтърсване на мозъка.

Пострадалата доктор Коева добавя, че и спомагателната сигнализация на колата за спешна помощ е била пусната.

" Имаше спомагателни сигнали пуснати, цяло кръстовище една кола нямаше, която да не тръгне. Не може да не е чул този водач. А той по думите на нашия водач и на други очевидци е изскочил зад някакъв рейс с гневна скорост ", спомня си Коева.

Експертизи и разпити ще потвърдят кой е отговорен. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Колегите на потърпевшите от Спешна помощ обаче споделят, че водачите всеобщо не пропущат коли за спешна помощ с пусната сигнализация.

" Баба с инсулт, в кома, карах на сигнали, бързаме да я докараме в нервно поделение и ме удари лек автомобил и си платих акта ", споделя водачът на кола за спешна помощ Христо Христов. Дир.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР