Целият ми професионален път и натрупаният опит са единствено в

...
Целият ми професионален път и натрупаният опит са единствено в
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Аз съм човек от системата на МВР, надявам се на подкрепата от колегите

„ Целият ми професионален път и насъбраният опит са само в Министерство на вътрешните работи. Сигурен съм, че работата до момента ще ми помогне на новата позиция, защото аз съм част от Министерство на вътрешните работи. Познавам проблемите, компликациите и трудностите, с които сътрудниците се сблъскват всеки ден и с екипа ми ще помогнем да се оправим с тях. Не съм политическа фигура, а човек от системата и се надявам това да донесе успокоение на сътрудниците. Ще направя всичко допустимо да държа Министерство на вътрешните работи надалеч от политиката и от междуинституционални и междуличностни битки, на каквито сме очевидци в последно време “ , съобщи Калин Стоянов, откакто пое поста министър на вътрешните работи.

Той означи, че поради поредицата от избори обилни сили на Министерство на вътрешните работи бяха пренасочени в осъществяване на тези задания, само че се надява в този момент те да бъдат съсредоточени в обезпечаването на реда и спокойствието на жителите.

„ Надявам се и на сериозна поддръжка от страна на всички чиновници, защото те знаят че съм част от тях. Ще бъда поръчител за това Министерство на вътрешните работи да извършва отговорностите си, макар сложната вътрешна и интернационална конюнктура “ , уточни Стоянов. Той очерта три съществени целта пред бъдещото управление – противопоставяне на войната по пътищата; противопоставяне на уличната и престъпността в дребните обитаеми места, с цел да усетят хората, че Министерство на вътрешните работи се грижи за решаването на ежедневните им проблеми; справяне с миграционния напън.

„ Сигурен съм, че с сътрудниците ще продължим да водим министерството в вярната посока и ще дадем сигурност и успокоение на жителите “ , приключи обръщението си министър Стоянов.

„ За миналите 10 месеца успяхме да реализираме огромна част от целите, които заложихме при започване на мандата и изпитвам задоволство от това. Най-важното – заявих, че ще изисквам съблюдаване на правилото на правда в министерството и това беше реалност – във всичките си дейности през този интервал Министерство на вътрешните работи се ръководеше единствено от закона, не служихме на ничии ползи, не позволихме въздействия. Изказвам голяма признателност към целия състав на Министерство на вътрешните работи за това, че ми повярва, че промени личната си настройка и настройката на обществото за Министерство на вътрешните работи “ , съобщи досегашният министър Иван Демерджиев.

Той акцентира, че с доста старания Министерство на вътрешните работи се е справило с извънредно тежък мигрантски напън , който ще е предизвикателство и пред новия министър и неговия екип.

„ Вярвам, че подхванатите дейности дадоха резултат и отвориха вратата за Шенген, като чакам новият екип да извърви начертания път. Вярвам че за 10 месеца успяхме да обезпечим с нужното чиновниците на Министерство на вътрешните работи с цел да извършват функционалностите си. В ход са многочислени публични поръчки, и те би трябвало да бъдат довършени, с цел да има гаранции за пълноценната работа. Смятам, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да е още по-професионално насочено, с взор към развиването на чиновниците. Пожелавам на новия министър да резервира автономия при ръководеното на министерството и вземането на решения “, добави Демерджиев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР