Целият медицински персонал в Ню Йорк е мобилизиран да помага

...
Целият медицински персонал в Ню Йорк е мобилизиран да помага
Коментари Харесай

Българка в Ню Йорк: В болниците няма свободни легла, пациенти чакат по 40 часа

Целият медицински личен състав в Ню Йорк е мобилизиран да оказва помощ на първа линия за лекуването на инфектирани с COVID-19. Това описа пред bTV българката Катя Димова, която живее в Съединени американски щати.

„ Аз бях здравна сестра в учебно заведение, само че заради пандемията всички медицински сестри са изпратени да работят в болница “, описа Димова, която сега работи в най-голямата болница в „ Бронкс “.

По думите ѝ всички лекари, без значение от техните специалности, също са изпратени на първа линия и се борят за здравето на инфектираните: „ В лечебните заведения обстановката е доста тежка, тъй като няма свободни кревати, докторите и медицинските сестри нямат естествени маски. Маска, която би трябвало да се сменя след всеки пациент, те я употребяват всяка седмица. Хората са доста изморени. Притесняват се за техните фамилии и за себе си “.

Болните чакат по 5-6 часа, с цел да бъдат прегледани, а тежките случаи чакат даже по 40 часа за хоспитализация.

Българската здравна сестра описа, че се е тествала за ковид и чака резултатът ѝ да излезе на следващия ден. Съпругът ѝ също минал през болестта, като по думите на дамата, температурата му се е задържала 38-39 градуса в продължение на съвсем две седмици, съпроводена с тежка кашлица.

„ Всички се стремят да създадат нещо. Хората се стремят да вървят с маски, с ръкавици, преди този момент избягваха. Винаги метрата са били цялостни, в този момент са празни. Смъртта е най-много в старческите домове, тъй като хората там са възрастни и е доста мъчно да се предпазят от ковид, тъй като доста хора са инфектирани, само че те просто не знаят “, описа още Димова.

Лекарите в Ню Йорк допускат, че болестта е тръгнала стремително още през февруари, само че никой не е предполагал, че е ковид и по тази причина нещата са били изпуснати. Като неточност се регистрира и това, че учебните заведения са затворили едвам на 16 март. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР