Целият Интернет се смее на нелепата грешка на американски конгресмен.

...
Целият Интернет се смее на нелепата грешка на американски конгресмен.
Коментари Харесай

Куриоз! Американски конгресмен поздрави ВМС на САЩ с изображение на руския крайцер

Целият Интернет се смее на нелепата неточност на американски конгресмен. Брайън Мъст поздрави Военноморски сили на Съединени американски щати с изображение на съветския ракетен крайцер „ Петър Велики “.

Иронията на ориста е, че съветският транспортен съд е предопределен да унищожава същинския знак на американската военноморски сили - самолетоносачите. Как може да се случи такава неточност?

Грешката на американския конгресмен Брайън Мъст, който поздрави Военноморски сили на Съединени американски щати за годишнината от основаването със фотографията на съветския нуклеарен ракетен крайцер „ Петър Велики “, провокира доста саркастични смешки, написа "Поглед инфо ".

Въпреки това, всичко се случва - нашите домашни пропагандисти от време на време вмъкват фотоси на задгранична военна техника на празничните „ картички “.

Друго нещо е, че равнището на сенатора допуска да се разграничава своето от непознатото.

И като цяло политиката за допускане на сходни обществени пропуски просто не е позволена.

Дори в случай че не можеш да различиш американски танк „ Ейбрамс “ от израелска „ Меркава “, да не приказваме за съветски Т-90, би трябвало да провериш - типовете оръжия се разграничават един от различен. Понякога е по-добре да мълчим, в сравнение с да бъркаме.

Цената на такава неточност за един политик може да бъде висока в Русия и даже в Съединени американски щати, където всяко отклоняване от нормалните стандарти за обществено говорене може да бъде осъдено с пренебрежение или остракизъм, от време на време даже до степен на оставка...

И въпреки всичко за конгресменът Мъск сходна неточност е ненапълно оправдана - той е „ пешак “, деец от войната в Афганистан и схваща корабите, явно, много едва.

Как се случи тази неточност? Вероятно някой от неговите помощници, получил задачата на шефа да приготви поздравления за американския флот, е намерил в Интернет безвъзмездна фотография на хубав и мощен транспортен съд.

И кой може да има красиви и мощни кораби? Според американеца - само най-мощният флот в света, американският.

Малко ретуширане, някакъв там байрак с две кръстосани панделки (Андреевският флаг) да се покрие – и ето - това е гордостта на американския флот! Мъст утвърждава. Картината полита към „ Туитър “ с поздравления от Военноморски сили на Съединени американски щати.

Иронията на протичащото се става незабавно забележима за експертите.

Все отново „ Петър Велики “ е неповторим кораб; нито Съединени американски щати, нито различен флот в света разполагат с подобен транспортен съд. Нещо повече - през днешния ден това е най-големият лекомислен транспортен съд от този клас на цялата планета. И той, несъмнено, е повече от заслужен за почитание.

„ Благодаря, че подкрепихте съветския флот! “ - дадоха отговор в обществените мрежи, където не стопираха да се майтапят даже откакто замениха фотографията на „ Петър Велики “ с формалния рекламен клип на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Всички си спомниха, че този тежък нуклеарен ракетен крайцер (ТАРК) е пуснат в употреба през 1998 година и има за цел да унищожава точно американски самолетоносачи.

Той е оборудван с мощни противокорабни оръжия (сега това е ракетната система „ Гранит “), а в бъдеще ще се трансформира в притежател на хиперзвукови „ Циркон “.

„ Разпознаването на силуетите на корабите се учи в първите месеци на образованието “, разяснява адмирал Владимир Комоедов. „ Това се отнася за елементарните моряци и кадети от военноморските учебни заведения и офицерите.

Въпреки актуалните средства за електронно разкриване, морякът би трябвало ясно да знае по какъв начин наподобяват корабите, както и силуетите на самолетите и ракетите. Трябва да можете да идентифицирате образно както вашите кораби, по този начин и корабите на евентуален зложелател.

За сигнализаторите на наблюдателния пункт всички оръжия, които могат да се употребяват, са напечатани на таблица. Те би трябвало да бъдат разпознати и докладвани на командира или офицера, който дава отговор за тяхното разкриване “.

С други думи, конгресменът най-вероятно е изложен от качеството на образование на своя личен състав - и неналичието, по-специално в състава му на експерти по флота. Очевидно това ще бъде урок за него за в бъдеще.

„ Навремето инцидентно присъствах по време на тестванията на Петър Велики. Затова, несъмнено, не мога да го сбъркам с който и да е различен транспортен съд “, съобщи адмирал Комоедов.

„ Всъщност, няма да сбъркам нито един различен вътрешен или непознат транспортен съд. Това е професионален въпрос, един офицер от пехотата няма потребност да знае това “, добави той.

Адмирал Комоедов обаче има необикновена версия за това по какъв начин такава неточност е станала допустима.

„ Възможно е американският конгресмен съзнателно да е показал фотография на съветския крайцер като намек. Или по-скоро, това е един тип упрек в намаляването на стратегиите за развиване на Военноморски сили на Съединени американски щати, където новият самолетоносач на плана „ Форд “ се е включил към флота през 2017 година, само че към момента не е приключил пълномащабни тествания “, добави адмиралът.

Във всеки случай, след публикуването на изображението на „ Петър Велики “ в Съединени американски щати, мнозина евентуално осъзнаха, че Русия има съществени военни кораби.

И освен американските самолетоносачи могат да бъдат знак на държавната морска мощ, има и други почтени кандидати за това място. В последна сметка, не без причина Петър Велики от време на време се назовава „ палач на самолетоносачи “.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР