Целият дебат в парламента, яростната конфронтация понякога за нищо, понякога

...
Целият дебат в парламента, яростната конфронтация понякога за нищо, понякога
Коментари Харесай

Социолог: Партията на Корнелия Нинова ще играе за участие във властта, защото БСП има вътрешнопартийни проблеми

" Целият спор в Народното събрание, гневната борба от време на време за нищо, от време на време безсмислена, няма излъчването, че това нещо може да проработи взаимно. Има формули, които споделят, че може да има държавно управление, само че по-скоро ще се печели време за приемане на неотложности и ще предстоят нови избори ". Това сподели пред БНР социологът Кольо Колев. И уточни, че би било хубаво " разсъдъкът да пристигна още след тези избори, само че това не се вижда ":
" Може би едни последващи избори ще ни донесат повече разсъдък, примирие и по-малко вик... Партиите са се хванали в един честен капан - още преди изборите всяка партия се легитимира с отбиване от другите. И в този момент, като тръгнат да вършат форма на коалиция, то тя ще наподобява в очите на хората като коалиция сред " мошениците, крадците, лъжците ". И едно такова ръководство би имало много подозрителен престиж ".
В предаването " Преди всички " социологът добави:
" Стефан Янев няма самочувствието да водачества с 12 депутати. " Български напредък " вижда действителната опция третият мандат да пристигна при тях. Има късмет да бъдат натоварени със задачата да сформират компромисно държавно управление. Партията на Корнелия Нинова ще играе за присъединяване във властта, тъй като Българска социалистическа партия има вътрешнопартийни проблеми. Едно такова предпочитание може да бъде посрещнато добре както от ГЕРБ, по този начин и от Движение за права и свободи, които ще търсят метод за излизане от изолацията ".
Според него се оформя болшинство за връщане към хартиените бюлетини, " което значи още веднъж връщане на същите безумия ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР