Целият борд на директорите на Ювентус, начело с президента Андреа

...
Целият борд на директорите на Ювентус, начело с президента Андреа
Коментари Харесай

Цялата управа на Ювентус начело с президента Аниели подаде оставка

Целият ръб на шефовете на " Ювентус ", отпред с президента Андреа Аниели, подаде оставка, оповестиха медиите в Италия, а по-късно новината бе доказана от клуба.

Предполага се, че повода е неприятното финансово положение на " Старата госпожа ". Загубите възлизат на 254 милиона евро - рекордни на Ботуша, а Юве е разследван от италианските управляващи за счетоводни злоупотреби, касаещи прехвърлянията и приходите от правата на регистрациите на играчи в интервала 2019-2021 година

На 23 ноември трябваше да се организира Общо заседание, отсрочено за 27 декември. " Ювентус " отхвърля да е нарушил разпоредбите, споделя, че сътрудничи на следствието.

Според вестник   " Гадзета дело Спорт ", причина може да се търси и в неуспеха на Европейската Суперлига. Аниели бе измежду главните мотори на плана, стопиран единствено 48 часа, откакто бе разгласен напролет на м.г. Босът обаче продължаваше да твърди, че концепцията е жива и скоро ще се осъществя.

Вестникът оповестява, че много от фирмите, търсени за спонсорство, са почнали да се отхвърлят и това е внесло съществено терзание у Аниели, че няма да може да набави финансите, нужни за действието на клуба.

Бизнесменът е президент на " Ювентус " от 2010 година За времето на неговото ръководство тимът завоюва девет шампионски трофеи. Сред подалите оставка е и вицепрезидентът Павел Недвед, един от най-успешните чешки футболисти в последните 30 години. 

Освен тях двамата, другите напускащи са изпълнителният шеф Маурицио Аривабене, както и членовете на управата Лорънс Деброа, Масимо Дела Раджионе, Катрин Финк, Даниела Марилунго, Франческо Ронкалио, Джорджо Такиа и Сузане Хейууд.

Аривабене ще продължи краткотрайно да извършва отговорностите си.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР