Целият боксов свят е притихнал в очакване на едно от

...
Целият боксов свят е притихнал в очакване на едно от
Коментари Харесай

Джошуа на кръстопът: Слава и всичко или забвение и нищо

Целият боксов свят е смълчан в очакване на едно от най-големите зрелища на професионалния кръг за годината. Това е второто издание на мегасблъсъка Антъни Джошуа против Анди Руис, които се изправят един против различен в Ад Дириях, Саудитска Арабия.

Формалният залог е явен за всички - международните трофеи във версиите IBF, WBA и WBO, които в този момент са владеене на мексиканеца. Но има една надалеч по-голяма въпросителна към този мач, която толкоз приковава вниманието - на кантара е заложена самата кариера на Антъни Джошуа.

Само до преди няколко месеца никой не смееше не просто да се съмнява в британеца, само че даже и да оспорва хегемонията му в тежка категория. Той трябваше да има мач с Джарел Милър в "Медисън Скуеър Гардън " в Ню Йорк на 1 юни, само че американецът взе конски дози със неразрешени стимуланти и борбата пропадна.

Тогава, в последния миг, като че ли от нищото излезе опцията с Анди Руис. Мексиканецът имаше единствено една загуба, само че никой не го приемаше насериозно. Високомерните британски медии пък напълно намерено се подиграваха с него, нарекоха го Лоената топка поради външния му тип, чакаха да бъде нокаутиран най-много до третия рунд и общо взето се отнасяха с неуважение към него.

Но тогава пристигна и изненадата. Макар да има неособено подобаващ тип за професионален състезател, Руис сподели страхотна класа на кръга и нокаутира непобедимия, хегемона, изгряващата легенда Антъни Джошуа. Англичаните бяха в ступор! Медиите за минути смениха отношението си към него от Лоената топка към Унищожителя.

Затова в този момент всички са нащрек и никой на Острова не смее да подходи със същото неуважение и пренебрежение към мексиканеца. Нещо повече, анализаторите там са безапелационни, че в случай че АJ за повторно преклони глава пред този противник, с неговата кариера на процедура е свършено.

Не, че той ще спре с бокса, в противен случай. Просто към този момент няма да е тази опасност за огромните имена и всички упования са да тръгне стремително надолу и надали ще има още веднъж опцията да сплоти три международни трофеи, а за какво не да се бие и за обединяване на всички четири колана на международен първенец.

Докато Руис няма какво да губи. Той извърши фантазията си и в последните шест месеца се кичи със популярност и трите пояса. Може би шумът към него му пристигна допълнително и той в този момент е даже по-надебелял, спрямо първия мач. От друга страна, Джошуа е смъкнал тегло, изчистил е непотребните мускули, които го бяха трансформирали в културист, и в този момент наподобява като Машина за ликвидиране.

Факт е, че след загубата AJ се отдръпна тихомълком, нервността към него стихна, а той се отдаде на вглъбени тренировки. Руис пък назад - отдаде се на славата и придобивките ѝ, само че и от неговия лагер са безапелационни, че се е подготвял като звяр за този мач.

Кой ще е спечелилият в него? Букмейкърите са безапелационни, че този път изненади няма да има и Джошуа ще победи, освен това с нокаут. Е, те твърдяха същото и за мача на 1 юни... За кого ще е славата? Предстои да разберем, а борбата можете да наблюдавате в съботната вечер от 22:00 часа в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще я следим и на GONG.BG.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР