Целият български народ три дни беше свидетел на безплодните усилия

...
Целият български народ три дни беше свидетел на безплодните усилия
Коментари Харесай

Иван Иванов: БСП е национално отговорна партия, другите защитаваха партийните си интереси

Целият български народ три дни беше очевидец на безплодните старания да проработи 48-ото Народно заседание, на което се разпореждат извънредно огромни очаквания, с цел да одобри нужното законодателство по Плана за възобновяване, както и Бюджет 2023.

Препирните сред първата и втората политически сили доведоха до един ступор. По Конституция народните представители са определени, с цел да пазят ползите на народа. Това, което видяхме беше по-скоро отбраняване на тяснопартийните ползи. Българска социалистическа партия е национално виновна партия и всевъзможни подмолни сделки да се търсят в решението ни за поддръжка за ръководител на Народно събрание са безпредметни. Парламентът трябваше да проработи, тъй като хората са ни изпратили там, с цел да дадем резултати. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов в ефира на Euronews.

Той посочи, че левицата има ясно и изрично решение, че няма да даде своята поддръжка за държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи, и „ Възраждане “. „ Направеното през вчерашния ден бе само вероятен излаз от обстановката, с цел да работи 48-я парламент. Защото създалата се към този момент конституционна рецесия беше без излаз. Включително и ние оттеглихме претендента си за ръководител на Народно събрание господин Вигенин, който беше извънредно квалифициран “, добави Иванов.

„ Ние бяхме сътрудници в един кабинет, в който всички бяхме равноправни и участвахме поради реализирането на избрани политики, които бяха извънредно сполучливи. Кабинетът беше свален от ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ ИТН “. Най-малкото това би трябвало да бъде един знак, Българската социалистическа партия няма по какъв начин да влезе в сделки с тези партии. Ние не сме присъдружна партия на „ Продължаваме промяната “. Много ясно беше казано, че опитите да се навлезе в лявото пространство и да се препише нашата стратегия – са меко казано нелепи. Не единствено опити. Те са факт, тъй като в предизборната акция, а и в този момент в програмата на Политическа партия са преписани безусловно текстове от предизборната стратегия на Българска социалистическа партия. Това беше едно приятелско предизвестие “, изясни националният представител за присъединяване на левицата в постоянното държавно управление и опитите на един от някогашните сътрудници на Българска социалистическа партия да си припишат тяхната стратегия.

„ Какво ще се случи, когато на следващия ден от Демократична България слагат на масата решението за изнасяне на оръжие за Украйна? Ако тогава Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържат това предложение – това ще бъде новата коалиция, която би могла да сформира кабинет. Такива хипотези се развиваха по време на предизборната акция и ние го задаваме този въпрос “, разяснява социалистът за опцията в Народното събрание да се заформи коалиция сред другите партии, които поддържат изнасянето на оръжия за Украйна.

Иванов съобщи, че проведената от Българска социалистическа партия среща преди няколко дни е имала за цел да се очертаят главните политики, които би трябвало да се осъществят и българите умерено да посрещнат идващата тежка зима. „ Приоритетите, от които не бихме отстъпили са: нарастване на приходите, минималната работна заплата, още един път преизчисление на пенсиите, таван на цените и да могат да се компенсират разноските на бизнеса по повод високите цени на електрическата енергия и газа. Няма вид Българска социалистическа партия да поддържа да се дадат оръжия на Украйна, тъй като това значи да влезем непосредствено във войната “, добави той за ограниченията и целите на социалистическата партия.

„ Времето ще покаже кои са хората, които стоят зад желанията за еднолична власт. Сега настоящата Конституция е задоволително добра. Не мога да си обясня офанзивите от страна на президентството, тъй като ние сме ги издигали. И моят зов е това нещо да престане в най-кратки периоди “, сподели в умозаключение Иван Иванов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР