Цели пет дни с концерти и спортни надпревари продължават тържествата

...
Цели пет дни с концерти и спортни надпревари продължават тържествата
Коментари Харесай

Президентът към празнуваща Върбица: Гордейте се с корените си, предавайте любовта към българската култура

Цели пет дни с концерти и спортни съревнования не престават тържествата в шуменската община Върбица във връзка обичайния есенен панаир. По време на празника върбичани получиха специфичен привет и от президента Румен Радев.

„Примете моите сърдечни пожелания за здраве и благоденствие. Уверен съм, че силата на участниците и гостите в годишния есенен панари ще трансформира идващите дни в празненство на фолклорната музика, националното творчество и спортните игри. Гордейте се със воите корени и пазете духа на предците ни. Предавайте на поколенията любовта си към българската просвета и традиции. Радвайте се на споделените мигове с близки и другари, подкрепяйте се и живейте в съгласие, работете дружно за добруването на родния си край“, споделя в приветствието си президентът.

Думите му бяха прочетени пред хиляди събрали се на следващия концерт във Върбица.

Специален посетител на празника в събота вечерта бе водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който също поздрави върбичани и научи от кмета инж.Мердин Байрям за свършеното и идното в общината.

Както „Труд“ писа, панаирът беше открит с концерт на Тони Дачева, а на следва вечер сърцата на публиката сгря Валя Балканска. Тя качи на сцената и кметът, върл нейн обожател. Ашли и Гери-Никол бяха другите гостуващи звезди. Много локални гении, измежду които и възпитаниците на Националното учебно заведение за фолклорни изкуства в Котел – Фернандо Филков и Георги Марчев получиха опция за изява и откровено зарадваха върбичани. Децата на Върбица, участници в концертите, ще бъдат наградени с екскурзия до Замъка в село Равадиново край Созопол, оповестиха от кметството.

В неделя веселбата продължава с конни надбягвания и национални битки.
 tr5  tr4  tr3  tr2
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР