Цели 73 процента от жените в Словения смятат, че имат

...
Цели 73 процента от жените в Словения смятат, че имат
Коментари Харесай

Над 70% от словенките смятат, че имат по-малко кариерни възможности от мъжете

Цели 73 % от дамите в Словения считат, че имат по-малко кариерни благоприятни условия от мъжете.

Това е със седем процентни пункта повече от междинния в Европа съгласно резултатите от интернационално изследване, извършено в Словения от неправителствената организация „ Медиана “, оповестява словенската редакция на районната телевизия Ен 1, представена от Българска телеграфна агенция.

Жените би трябвало да имат идентични благоприятни условия при намирането на работа като мъжете, заплатите им би трябвало да бъдат идентични с тези на мъжете, грижата за децата и семейството би трябвало да се разделя поравно сред мъжа и дамата, насилието над дами е неприемливо. Това са предизвестията, които словенките насочат във връзка днешния Международен ден на дамата.

Според омбудсмана на Словения Петър Светина е извънредно време да се отървем от исторически вкоренените стандарти за ролята на дамата и да създадем всичко за тяхното пълноправие.

Словенската президентка Наташа Пирц Мусар и председателката на Народното събрание Уршка Клакочар Зупанчич ще проведат през днешния ден празненство в президентството, в границите на което ще открият фотографска галерия под надпис „ Да научим да знанията и качествата в политиката “, както и кръгла маса за провокациите пред едно общество на идентични благоприятни условия.

Словенският министър на труда, фамилията, обществените въпроси и равните благоприятни условия Лука Месец ще се срещне със чиновниците, работещи на горещата телефонна линия.

Работната комисия за феминизъм към словенското сдружение „ Искра “ провежда феминистки митинг в Любляна под надпис „ Ако нашата работа не коства нищо, протестираме! “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР