Цели 41% от малчуганите у нас живеят в риск от

...
Цели 41% от малчуганите у нас живеят в риск от
Коментари Харесай

Потресаваща статистика! Вижте защо мизерстват над 40 % от българските деца

Цели 41% от малчуганите у нас живеят в риск от беднотия или обществено изключване. Причините – безработни родители, необразовани, неквалифицирани, заболели.
30% от децата в България имат тежката орис да живеят в ограничения към края на 2017 година, а през миналата година процентът бил 32.
Статистиката регистрира, че ситуацията не се трансформира значително през последите 10 години.
Малчуганите, които са живели в беднотия през 2008 година са били 26 на 100. През идващите години процентът скача и по този начин до момента в който не се върне на същите равнища през 2015 година, демонстрират данните от писмен отговор на депутатски въпрос са вицепремиера Марияна Николова.
Тя изяснява, че България е част от тактиката на Европа за намаляването на бедността, която планува до 2020 година Хората, които живеят в оскъдност в Европейски Съюз да намалеят с 20 милиона на хората.
За България задачата е те да бъдат редуцирани с 260 000.
Николова добавя, че има тактика, която регистрира и обстоятелството, че са регистрирани по-високи равнища на беднотия измежду избрана група от популацията.
Социалните прехвърляния били една от ограниченията в тази посока. Именно те били повода да се понижи риска от беднотия за цели 13% от малчуганите.
Самотните баби и дядовци са изложени на максимален риск за живот в бедност. След тях са самотните родители и фамилиите с над три деца.
Парите не стигат за естествен, въпреки и непретенциозен живот, на цели 65% от многодетните фамилии.
Над половината от самотните възрастни хора също са извънредно небогати.
Същата е ориста и на 36% от самотните родители.
Картината става още по-мрачна, в случай че към бедността се прибави и риска от обществено изключване. Въпреки че равнищата по този индикатор при децата понижава, процентите не са обещаващи.
През 2016 година 46% от малчуганите са попадали в тази група, през 2015 година - 44 на 100, през 2014 година - 45%. Данните за 2011 година, 2012 година и 2013 година са още по-стряскащи. Тогава скрито над половината българчета са били в риск от беднотия и обществено изключване.
И тъй като отговорността за ориста на децата носят родителите им държавното управление се пробва да ги подтиква да си намерят работа, дава им обществени услуги, отпуска им помощи и добавки.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР