Цели 4 часа заблудилите се да гледат водевила България пита,

...
Цели 4 часа заблудилите се да гледат водевила България пита,
Коментари Харесай

Цецо Мустака готов за затвора

Цели 4 часа заблудилите се да гледат водевила „ България пита, Цветан Василев дава отговор “, предаван онлайн по ютуб канал в интернет, чакаха някакви кой знае какви нови чутовни разкрития на мустакатия аферист. Но вместо това още веднъж станаха очевидци на преповтаряне на мантрите на някогашния притежател на КТБ.

Че Василев живее в собствен фиктивен свят, в който той е най-важният човек във Вселената, от дълго време е известно на всички. Днес обаче здравната диагноза на банкера-беглец за следващ път му изигра неприятна смешка.

След като първо си описа житието-битието, къде е учил-недоучил и по какъв начин бил избавил ЦКБ през 1996г. да не банкрутира (?!), Василев разкри една дълго защитавана загадка – по какъв начин в действителност персонално той е придобил КТБ през 2000г. против 6 милиона евро. Само че през 2000г. КТБ официално не е била купена от Василев, а от 11 офшорни компании, видимо несвързани между тях, които получават (предвид законовата забрана) всяка една под 10% от капитала на дребната тогава банка, продадени им от Булбанк. Василев и компанията му „ Бромак “ публично се появяват като притежатели едвам на по-късен стадий.

Признанието в този момент на Цветан Василев, че по времето на Иван Костов, персонално е стоял зад 11-те компании, е изключително скъпо, поради стартиралото против него дело в Специализирания углавен съд и в детайли описания от прокуратурата „ модел КТБ “.

По-нататък Василев непосредствено си призна и за кухите компании, посредством които е източил милиарди от КТБ, без никакви обезпечения, в които номинални притежатели по неговите думи в действителност са били персоналните му охранители, водачи и секретарки. Габровският лъжец призна и за това, че персонално е направлявал крайните активи, закупени с парите на вложителите в банката, и в това се изразявал новаторският му „ модел “. Удобно пропусна обаче да спомене, че тези активи не са заложени като поръчителство в банката, а късането по този метод на връзката сред отпуснатите заеми и работещите активи (чрез голям брой кухи компании посредници), след това му разреши да се разпореди със същите като със свои лични.
Правещият се на публицист ютуб-блогър Георги Станков, не пропусна в 4 часовото мрънкане по няколко пъти да зададе на Василев едни и същи въпроси, авансово готови, само че необичайно за какво не го попита по този начин ли са работели и другите банки – по метод, нямащ нищо общо с банковата активност, нито пък го попита по какъв начин по този начин, откакто по думите на Василев крайните активи са били под контрола на КТБ, след банкрута на банката те се оказаха под персоналното му предписание? И по какъв начин единствено няколко месеца след подставянето на банката под специфичен контрол, Василев ги хариза за 1 евро на подставеното лице на Константин Малофеев – Пиер Луврие, вместо да ги върне на Фонда за гарантиране на влоговете?

Да, в действителност новаторски модел – крадеш парите на вложителите, купуваш си предприятия и след това се разпореждаш с тях като притежател. Или по-скоро, както сподели професор Стив Ханке, бащата на валутния ръб, всяко съпоставяне на КТБ с естествена банка би било засегнатост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР