Цели 38 години турчин живеел като жена по документи заради

...
Цели 38 години турчин живеел като жена по документи заради
Коментари Харесай

Близо 40 години турчин се бори да докаже, че не е жена

Цели 38 години турчин живеел като жена по документи поради позволена чиновническа неточност, оповестява турската частна телевизия НТВ.

Почти четири десетилетия е траяла битката на Кумрал Бодур да потвърди пред управляващите, че не е жена, както е бил регистриран заради неточност в службата за гражданска регистрация. 

Заради розовата си персонална карта Бодур не е съумял да служи като боец, да записва децата си на свое име и да взе участие в общественото обезпечаване.

Грешката била позволена поради даденото му при рождението типично женско име Кумрал, а борбата за поправянето ѝ е лишила по-голямата част от живота на в този момент 52-годишния мъж. Общо 15 съдии и 19 прокурори са се изредили по делото, преди съдът да се произнесе в негова изгода.

Кумрал Бодур се сдобил с женски персонален документ, когато постъпвал в първи клас и в селото му Хисаркая в черноморския окръг Гиресун пристигнал чиновник на службата за гражданска регистрация, с цел да запише данните на момчето.

" Когато раздаваха документите на мен и братята ми, имаше 6 сини и един розов - моя ", споделя той.

Грешката е коствала доста на турчина през годините - по този начин да вземем за пример той не е могъл да се ожени заради обстоятелството, че по документи е жена, заради което и трите му брака през годините са били религиозни.

От тях Бодур има четири деца, само че не е могъл да ги припознае и затова брат му поел бащинството по документи. 

" Сега желая да ги призная за мои деца, но ме е боязън да отида в съда ", споделя препатилият мъж, откакто към този момент е спечелил правната борба и се е сдобил с мъжки документ за идентичност, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР