Целенасочена измама е, че управляващите прокарват законови промени в опит

...
Целенасочена измама е, че управляващите прокарват законови промени в опит
Коментари Харесай

Цацаров: Никой не иска да отстранява Лозан Панов

Целенасочена машинация е, че ръководещите прокарват законови промени в опит да основат механизъм за премахване на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Така основния прокурор Сотир Цацаров отбрани законодателните оферти на правосъдния министър Данаил Кирилов за " тримата огромни " в системата

Според тях основният прокурор и ръководителите на висшите съдилища ще се проверяват и отстраняват с решение на пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС), където шефът на държавното обвиняване по традиция има мощно въздействие. Освен това следствията ще се водят от негови подчинени – прокурори в профилираната и софийската градска прокуратура.

Кирилов твърди, че процедурата би трябвало да е идентична и за тримата огромни. От Съвета на Европа неотдавна реагираха със известие, в което обявиха, че нито една европейска институция не е упорствала да се проверяват съдии, а единствено основният прокурор.

" Пълна машинация е това, че надали не разпоредбите се вършат за това, с цел да се в профил ръководителят на Върховен касационен съд. Нито някой има интерес да в профил този човек, нито някой ще го направи. Казвам го напълно откровено. Такова е моето мнение. Създадените правила го пазят него и който и да е различен ръководител на Върховен касационен съд. Дайте да не спекулираме със страхове ", съобщи Цацаров.

Според него сега ръководителят на Върховен касационен съд може да бъде разследван, без да се желае особено позволение от който и да е, т.е. той е по-уязвим. В бъдеще обаче нямало да е по този начин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР