Цех за изпускателни системи за автомобили, специализирани машини и детайли

...
Цех за изпускателни системи за автомобили, специализирани машини и детайли
Коментари Харесай

Цял цех у нас прекрати дейност заради ситуацията с COVID-19

Цех за изпускателни системи за коли, профилирани машини и елементи за тях беше заставен краткотрайно да приключи активност и да пусне служащите си в неплатен отпуск поради обстановката с COVID-19.

От 16 март Момчил Атанасов е в неплатен отпуск дружно с 30 свои сътрудници. Цехът, в който работи продава машини както в Европа, по този начин и у нас. „ Разчитаме на това, което ни е останало от предходните месеци и нямам визия по какъв начин ще се оправяме за в бъдеще “, споделя Момчил.
В изискванията на пандемия: Малкият и междинен бизнес сигнализират за идни банкрути Според икономисти, навлизането в нова циклична рецесия е било въпрос на време и преди коронавирува
Той разполага с минимални спестени средства, които към този момент са на изчерпване. Има и заем от банка, който скоро не е плащал.

Момчил работи в дребен екип. Казва, че сътрудниците му знаят какво е ситуацията на всички места и се надяват да не изгубят работата си. За него вярата е на 13 май да завърши изключителното състояние и работата да тръгне.

„ Едно произвеждане мъчно набира скорост назад, откакто един път е спряло. Надяваме се в границите на месец, месец и половина да успеем да влезем в ритъма на производството, дали ще възстановим цялостния обем… не е ясно “, споделя Момчил.
Производители на разсад са пред банкрут поради COVID-19 Те не могат да стигнат до пазарите поради строгите ограничения против разпространяването на болестта
За притежателя на цеха Стоян Мулетаров възобновяване на производството ще стартира, когато се появи потребност за него. „ Докато хората биват наплашвани да си стоят единствено у дома и на никое място да не излизат, нашето произвеждане е безусловно безпредметно. Разбирам натиска от страна на държавното управление, с цел да се забави тази заболеваемост, да могат лечебните заведения да смогнат, само че за мен следствията ще бъдат неопратими “, споделя Мулетаров.

Разходите на производството са доста по-големи от битовите разходи на служащите. „ Ние имаме потребност от материали, които в този момент би трябвало да се закупят и нямаме финансова опция да ги купим. Убиха стопанската система. Произвеждаме ауспухови системи, машинни елементи “, споделя Мулетаров.
Заради COVID-19: Туроператори и хотелиери пред банкрут у нас Настояват за незабавни ограничения на страната за избавяне на бранша
В най-хубавият случай производството на този завод ще се възвърне в известна степен след година или две, счита притежателят му.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 097 73 52 190 Света 2 697 083 61 367 188 846 739 873 Заразени* Нови Починали България 1 097 73 52 Света 2 697 083 61 367 188 846
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР