Царско село излезе с декларация относно предстоящия мач с Ботев

...
Царско село излезе с декларация относно предстоящия мач с Ботев
Коментари Харесай

"Царско село" заплаши с бойкот заради COVID-19

" Царско село " излезе с декларация по отношение на идния мач с " Ботев " Враца, който съставлява пряк конфликт за място в Първа лига и през идващия сезон. Столичани заплашват с протест, в случай че тазвечершният им противник не потвърди, че няма инфектирани с COVID-19.

Уважаеми дами и господа,

Ръководството, треньорите и футболистите на ФК " Царско село " са мощно обезпокоени от информациите, които сътрудниците от " Дунав " Русе разпространиха нощес свързани с двама футболисти, които са дали позитивен тест за COVID-19 след дуела против " Ботев " Враца, който се игра в понеделник. Също по този начин знаем, че през днешния ден се чакат резултатите на останалите играчи, а един от футболистите с позитивен тест е играл 90 минути в дуела в понеделник.

През последните дни " Царско село " бе извънредно транспарантен в информацията за наши играчи, които дадоха позитивен тест за ковид. Те са въведени в карантина и нямат никакъв достъп до тима. Същевременно направихме всичко допустимо да ограничим разпространяването на болестта.

От наша страна извършихме поредност от 3 (три) PCR теста на нашите футболисти, треньори и личен състав, с цел да сме сигурни, че нямаме други лица с позитивни проби. Резултатите от последните проби пристигнаха във вторник (7 юли).

На тази база желаеме да обърнем съществено внимание на идната през днешния ден среща против " Ботев " Враца. Очевидно футболистите от Враца са имали контакт със инфектираните играчи на Дунав Русе по време на дуела сред двата тима в понеделник.

Искаме да заявяваме, че за нас ЗДРАВЕТО НА ФУТБОЛИСТИТЕ, ТРЕНЬОРИТЕ И ПЕРСОНАЛА е от първостепенно значение и доста по-важно от резултатите на футболния терен. В тази връзка желаеме да сме изцяло сигурни, че нашите посетители ще дойдат с негативни резултати от PCR проби правени след мача против " Дунав " Русе.

Вече имаме горчивия опит от организацията на дуела с Черно море и всички станахме очевидци на подценяването и неглижирането на обстановката! Нека това не се повтаря!

Призоваваме виновните органи от БФС и Медицинската комисия на БФС да вземат съответно решение, с цел да предпазят здравето на футболистите И НА ДВАТА ОТБОРА.

Най-искрено пожелаваме футболистите, треньорите и личния състав на Ботев Враца да са здрави, само че желаем да сме СИГУРНИ В ТОВА преди да стартираме футболната среща сред двата тима.

За голямо наше страдание чуваме разнообразни клюки за дейности или безучастие на БФС във връзка днешната среща. Силно се надяваме тези клюки да са мощно пресилени и футболната централа да вземе съответни решения. Единственото нещо, което желаеме е да осигурим условия, които да подсигуряват здравето както на нашите футболисти, по този начин и на футболистите на Ботев Враца, съдийската бригада, формалните лица и обсужващия личен състав.

С сегашното ДЕКЛАРИРАМЕ ОТГОВОРНО, че в случай че не бъдат взети нужните ограничения, които да подсигуряват, че всички членове на делегацията на " Ботев " Враца са здрави, управлението на ФК Царско село ще бъде заставен да предприеме съответни ограничения, с цел да ЗАЩИТИ своите футболисти, треньори и личен състав от ев
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР