Царският офицер на Негово величество Цар Борис III Дянко Марков

...
Царският офицер на Негово величество Цар Борис III Дянко Марков
Коментари Харесай

Отиде си царският офицер Дянко Марков

Царският офицер на Негово величество Цар Борис III Дянко Марков е умрял. Ветеранът от Втората международна война завърши житейския си път на 99 години.
Марков бе образец за чест и достолепие и макар че в последните години бе съвсем ослепял, а апаши постоянно разбиваха дома му, духът му не бе грохнал.
Полк. Дянко Марков е ученик на 63-ти випуск на ВНВУ, деец от Втората международна война като пилот-бомбардировач и бранител на небето над София, джентълмен на ордена "За смелост ", ръководител на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество учебни заведения, Школата за запасни офицери и родолюбивото войнство и поданство 1994 г.-1995 година
След 1989 година Дянко Марков е ръководител на Политическа партия Български Демократически Форум и депутат в 37-то и 38-то Народно заседание, учредителен секретар на Съюз "Истина " и издател на в. "Истина ".
Като буен бранител на човешките права и неотразим събеседник, той е канен на голям брой обществени беседи, полемики и изявленията. С пламенните си речи, полк. Дянко Марков и през днешния ден е подстрекател за българската юноша с тезите си за просветния национализъм. Автор е на десетки мемоарни книги за историческите събития през ХХ век.
Поклонението ще бъде в събота, от 14 часа на Централните гробища в София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР