Църквите в Италия ще отворят за богомолци на 18 май,

...
Църквите в Италия ще отворят за богомолци на 18 май,
Коментари Харесай

Църквите в Италия ще отворят за богомолци на 18 май

Църквите в Италия ще отворят за богомолци на 18 май , заяви държавното управление в взаимно изказване с конференцията на италианските епископи (КЕИ), съобщи ДПА.

В текста се споделя, че двете страни са се разбрали за защитните ограничения, които би трябвало да се съблюдават за отбрана на енориашите от болест с ковид. На входа на храма ще стои чиновник, който ще следи за спазването на изискваната отдалеченост сред присъстващите по време на църковната работа. Църквите ще се почистват деликатно.

Италианската католическа черква яростно стачкува против решението на държавното управление от края на април да отсрочи подновяването на литургиите макар разхлабването на редица други ограничавания.



Вътрешното министерство заяви, че разисква с представители на другите вероизповедания в Италия сходен режим за подновяването на обществените богослужения.

Италия бе измежду най-тежко засегнатите от ковид европейски страни с регистрирани до момента над 214 000 инфектирани с новия ковид и с близо 30 000 умряли от причиняваното от него заболяване COVID-19.

Римокатолическата черква също анулираха всевъзможни обществени събития поради пандемията. Засега няма индикации по кое време те може да бъдат възобновени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР