Църквата винаги е била стълб и крепило на обществото, защото

...
Църквата винаги е била стълб и крепило на обществото, защото
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Патриарх Неофит продължава да се лекува във ВМА, но достъпът до него е ограничен

Църквата постоянно е била дирек и крепило на обществото, тъй като нейната основа е самият Христос и истините, които проповядва, са безконечни и непреходни. Това сподели пред Западно- и средноевропейският митрополит Антоний.

" Църквата е онази духовна амбулатория, където всички намират отговори на въпросите си, само че намират излекуване на своите душевни и телесни недъзи ".

Патриарх Неофит продължава да се лекува във ВМА, уточни митрополит Антоний, който тази година замести Негово светейшество на празничните богослужения на Бъдни вечер и Рождество и ще води службата и на Нова година.

" Лекарите се грижат за неговото възобновяване. Достъпът до него е стеснен, тъй като сега има разнообразни вируси. Всички се молим за неговото здраве и в празниците на Рождество Христово и на отминаващата си година Бог да ни наспори еда доста по-мирна, здрава и сполучлива година ".

На празничния Стефановден митрополит Антоний напомни историята на свети Стефан и го уточни като образец за безкрайна обич и примирение.

" Независимо от това, че е бил хулен и е потърпевш страдалчески, той до последно се е молел за всички тези, които заради яростта си не са осъзнавали това, което правят ", сподели той.

Да се придържаме към тези неща, които ни носят освен краткотрайна материална изгода, само че и безконечна духовна изгода - това са Христовите добродетели, прикани митрополит Антоний.

" Църквата ни е сложила всичко належащо за всеки един християнин, който желае да се развива, живеейки плодородния живот на църквата. Този живот става все по-труден ", добави още той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР