Църквата в Несебър приюти първите жени и деца, които бягат

...
Църквата в Несебър приюти първите жени и деца, които бягат
Коментари Харесай

Църквата в Несебър приюти първите жени и деца от Украйна


Църквата в Несебър приюти първите дами и деца, които бягат от нещастието в Украйна. След четири дни път, взели със себе си единствено децата си, Наташа и Татяна намират заслон в божията обител.

Двете дами са от град, покрай Киев, където остават родителите им, а мъжете им водят война като доброволци.



„ Много ме беше боязън за живота на децата ми. Най-страшното е, когато живееш в незнание. Не разбираш какво те чака на следващия ден, не знаеш какво чака твоите близки на следващия ден. Всяка заран звъниш и ги питаш: " Живи ли сте? " Това е доста тежко. Разберете, че за тях може да няма на следващия ден “, споделя през сълзи Наташа.



" Какво взехме със себе си ли?! Половината си живот събрахме в куфар и безусловно за половин час тръгнахме. Много сме признателни на отец Петър, на цяла България, че може умерено да поспим, да хапнем “, добавя Татяна.



" Всички си отворихме душите, освен църквата. Утре, отслужвайки благодарствения молебен, ще споменем техните предци, които са починали и се надяваме в действителност това безумство да свърши! Трябва да свърши! “, сподели отец Петър.

" Силно се надяваме, че всичко ще се позволи, че Украйна ще остане цяла. Да, тя е разрушена, половината я няма, само че ние сме мощни! Ще се оправим! Ще я построим още веднъж и тя ще бъде наша ", споделя Наташа.

Църквата в Несебър е подготвена да приюти към 20 бежанци.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР